Βαρβιτσιώτης: Ο Μουζάλας ευθύνεται για τη «δραματική» κατάσταση στη Σάμο

Βαρβιτσιώτης: Ο Μουζάλας ευθύνεται για τη «δραματική» κατάσταση στη Σάμο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση να προχωρήσουν τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έκανε σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλαγια τα «δραματικά προβλήματα» που αντιμετωπίζει το νησί λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το hot-spot της Σάμου. Διαπιστώσαμε συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα και, βέβαια, δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς, δε λάβαμε την ενημέρωση που περιμέναμε. Γιατί, δεν φαίνεται να έχουν οργανωθεί οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τέτοιον τρόπο, ώστε να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε hot-spot.

Νομίζω ότι για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας, ο οποίος δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις του προς τον σαμιακό λαό και δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση των 700 εκατ. ευρώ που έχει στη διάθεση του τα οποία, ακόμα και τώρα, λιμνάζουν. Αν συνεχίσουμε, έτσι, δυστυχώς, θα διχαστεί και η τοπική κοινωνία, αλλά -πάνω από όλα-  θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών  υγιεινής και φιλοξενίας.

Κάνω έκκληση να προχωρήσουν, επιτέλους, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, ειδάλλως η αντοχή τόσο του σαμιακού λαού, όσο και των πληθυσμών των υπολοίπων  νησιών θα «φθάσουν» όρια που δε θα θέλαμε να δούμε».

Νωρίτερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Κατρακάζο, όπου και ενημερώθηκε για τα «δραματικά προβλήματα» που αντιμετωπίζει το νησί εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, στη συνέχεια της παραμονής του στη Σάμο, θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία (19.30) στο Ξενοδοχείο «Αιολίς» (Θεμ. Σοφούλη 33, Βαθύ Σάμου).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή