ΔΗΣΥ, Ποτάμι, Μπακογιάννη επικριτικοί για την οικονομία

ΔΗΣΥ, Ποτάμι, Μπακογιάννη επικριτικοί για την οικονομία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα που καταγράφονται στο πεδίο των επενδύσεων και ευρύτερα για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης αναδεικνύουν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για λανθασμένες πολιτικές και στρεβλώσεις στον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

«Στο Ελληνικό, στις Σκουριές, στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στον Σαρωνικό οι πολίτες βλέπουν μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Χρειάζονται σχέδιο, πολιτική βούληση και ανθρώπους ικανούς να φέρουν αποτελέσματα», υπογραμμίζουν σε επίκαιρη επερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ, με πρώτη επερωτώσα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Το δήθεν αφήγημα

«Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους ανθρώπους που επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα μας», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι […] δυστυχώς –και στο πεδίο των επενδύσεων– η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Το νέο δήθεν αφήγημα του “Grinvest” που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ το γκρέμισε μέσα σε λίγες μέρες η κυβερνητική ανεπάρκεια».

Υπό αυτό το πρίσμα, απευθύνουν ερώτηση στον κ. Παπαδημητρίου, για «τις καθυστερήσεις και την ολιγωρία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην άρση των τεχνητών εμποδίων προκειμένου να αποδοθεί το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στους επενδυτές για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αξιοποίησή του, τις ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της επένδυσης στα ορυχεία της Χαλκιδικής».

Για «πρωτοφανείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έγκριση των αναγκαίων στρατηγικών επενδύσεων» κάνει λόγο η κ. Μπακογιάννη.

Την ίδια στιγμή, πέντε βουλευτές του Ποταμιού με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας υπογραμμίζουν ότι «η πολυνομία και οι συνεχείς μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας συνιστούν τροχοπέδη για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη». Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η αστάθεια του φορολογικού συστήματος, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση και τη φοροδιαφυγή (λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που παράγει), αποθαρρύνει τις μεγάλες και σοβαρές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας, ενώ πολλές από τις υφιστάμενες επιλέγουν να μεταφέρουν στο εξωτερικό την έδρα τους, αναζητώντας ένα πιο σταθερό και λιγότερο αιφνιδιαστικό περιβάλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή