Κυρ. Μητσοτάκης: Θα γίνουν εκλογές σε σύντομο χρόνο

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα γίνουν εκλογές σε σύντομο χρόνο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα γίνουν γρήγορα και ότι η Ν.Δ. θα τις κερδίσει με μεγάλη διαφορά εξέφρασε χθες από το Κιλκίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι παρά η δημόσια διατύπωση της εκτίμησης που εδραιώνεται στον τρίτο όροφο της Πειραιώς ότι, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν από τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα θα την ξεπεράσουν και δεν αποκλείεται να την οδηγήσουν στην απόφαση να επισπεύσει τον εκλογικό ορίζοντα για το φθινόπωρο του 2018.

Εξάλλου και το βράδυ της Πέμπτης, απαντώντας στις ερωτήσεις των βιομηχάνων της Βορείου Ελλάδας στην εκδήλωση του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ζωή… μετά το 2018, σημειώνοντας σε μια αποστροφή του λόγου για να επιδείξει την απουσία σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης ότι «η ζωή δεν τελειώνει το 2018», οπότε και λήγει το πρόγραμμα. H χθεσινή του επαφή με πολίτες και καταστηματάρχες στην πόλη του Κιλκίς έγινε η αφορμή για να προβλέψει τη γρήγορη διενέργεια εκλογών: «Εχουμε κοντά μας πολλούς παλιούς αγωνιστές, πριν από δύο μέρες γιορτάσαμε 43 χρόνια και θυμηθήκαμε την παρακαταθήκη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για μια παράταξη ανοικτή χωρίς κοινωνικό πρόσημο που συνδυάζει ελεύθερη οικονομική δράση με κοινωνική πρόνοια. Η Ν.Δ. ανοίγεται και φέρνει ανθρώπους που δεν ανήκαν στους κόλπους της. Θα γίνουν εκλογές γρήγορα και θα τις κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά», σημείωσε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας το ενωτικό του στίγμα. Οπως είπε, «εμείς δεν διχάζουμε, εμείς ενώνουμε τους Ελληνες και απέναντι σε μια κυβέρνηση που λέει ψέματα προτάσσουμε αλήθεια και ορθό λόγο. Ο κ. Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του. Εμείς κάνουμε σοβαρές προτάσεις».

«Μασάζ σε αριθμούς»

Στις προτάσεις, εξάλλου, και στην εξειδίκευσή τους σε διαβούλευση με την κοινωνία και τους ειδικούς είναι αφιερωμένες οι προσυνεδριακές διαδικασίες που εκκινούν αύριο –με θέμα την απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας– από τη Νίκαια. Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στις συγκρίσεις για να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα. Μίλησε για «μασάζ στους αριθμούς που κάνει η κυβέρνηση» και υπογράμμισε πως «το ότι τα πράγματα πηγαίνουν λίγο καλύτερα από πέρυσι δεν σημαίνει ότι πηγαίνουν καλά».

Η χθεσινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού «Πόντος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στον νομό, έγινε η αφορμή για μια παρέμβαση αμιγώς ευρωπαϊκού χαρακτήρα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συζήτηση που αρχίζει για το μέλλον της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας η Ελλάδα θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και εξήρε το έργο και την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και της συγκεκριμένης ταξιαρχίας που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει πραγματικά στην ευρωπαϊκή συζήτηση «με πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες». «Η 71η Ταξιαρχία αποτελεί μία από τις αιχμές του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων που εξασφαλίζουν πάντα την εθνική κυριαρχία», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή