Σε αναζήτηση 4.500 εθελοντών για να στηθούν έγκαιρα οι κάλπες

Σε αναζήτηση 4.500 εθελοντών για να στηθούν έγκαιρα οι κάλπες

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος «μαγικός αριθμός» για να πραγματοποιηθούν εντός του Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ηγέτη της Kεντροαριστεράς είναι το 4.500. Τόσοι εθελοντές απαιτούνται για να μη δημιουργηθεί νέο πρόβλημα που θα καθυστερήσει τις κάλπες, οι οποίες αναμένεται να στηθούν σε 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τα τρία στάδια, που θα είναι η προεγγραφή όπου θα κατατίθενται τα στοιχεία του ψηφοφόρου, η πληρωμή και η παραλαβή ενός κουπονιού και, τέλος, η επαλήθευση από την εφορευτική επιτροπή ότι ο ψηφοφόρος ανήκει και στους εθνικούς καταλόγους, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί τον συγκεκριμένο αριθμό ώστε να κυλήσει ομαλά.

Οπως είναι λογικό, το βάρος για την εξασφάλιση των εθελοντών πέφτει αναπόφευκτα στο ΠΑΣΟΚ, ως μεγαλύτερο κόμμα, και ακολούθως στο Ποτάμι. Αυτός φαίνεται πως είναι και ο τελευταίος κάβος, ώστε να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση. Η Wind άλλωστε διεμήνυσε πως οι απαραίτητες ταμπλέτες μπορούν να παραδοθούν νωρίτερα από τις 45 ημέρες που αρχικώς είχε ζητήσει, με αποτέλεσμα οι εκλογές να μοιάζουν πιθανές εντός του Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι

Στο μέτωπο των υποψηφίων τώρα, η κινητικότητα αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Η Φώφη Γεννηματά προτάσσει με κάθε ευκαιρία την ενότητα του χώρου και πως μέχρι τώρα έχει βρει τις λύσεις σε όλους του γρίφους που έχουν τεθεί. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η στρατηγική των ίσων αποστάσεων από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδώσει και εξακολουθούν να θέτουν ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή της σε μια κυβέρνηση τον μεγάλο συνασπισμό Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης το τελευταίο διάστημα αποφεύγει, διακριτικά μεν, σαφέστατα δε, την εξίσωση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις ευθύνες τους για την οικονομική κρίση. Το «καθαρόαιμο» μεταρρυθμιστικό προφίλ, που έχει ήδη από την ίδρυσή του το Ποτάμι, δεν σημαίνει πως έρχεται σε σύγκρουση με το προσκλητήριο στην παραδοσιακή κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ, την οποία κάθε άλλο παρά βγάζει από την ατζέντα του. Το άνοιγμα ωστόσο του νέου φορέα και σε ένα ευρύτερο κοινό παραμένει στις προτεραιότητές του.

Στην Ηπειρο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Μανιάτης. Το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα, που τα χρόνια της κρίσης επλήγη δυσανάλογα πολύ σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ακολουθώντας συνεχώς φθίνουσα πορεία, δίνει και το στίγμα των προθέσεων του βουλευτή Αργολίδας, που δεν είναι άλλο από τη στήριξη των πλέον αδυνάμων.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Ραγκούσης, προβάλλοντας με κάθε ευκαιρία το μεταρρυθμιστικό του έργο ως υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ αυτών και του «Καλλικράτη», θέλει να απευθυνθεί σε ένα κοινό που έχει ψηλά στην ιεραρχία του τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και τις τολμηρές τομές.

Οι στοχεύσεις

Βαρύτητα στην επαρχία και στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής δίνει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Με εφαλτήριο το ότι και ο ίδιος είναι βουλευτής επαρχίας (Αρκαδίας), ο 42χρονος πρώην υπουργός θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο στην περιφέρεια και να ξεπεράσει τον πήχυ των 8.498 ψήφων που είχε πάρει στις εσωκομματικές εκλογές του 2015.

Στους πολίτες κάτω των 50 ετών χτίζει την καμπάνια του ο 38χρονος Νίκος Ανδρουλάκης. Στόχος, να μπορέσει να προσεγγίσει όποιον σε αυτές τις ηλικίες έχει ψηφίσει πάνω από δύο φορές ΠΑΣΟΚ. Στο επιτελείο του ευρωβουλευτή διαπιστώνουν πως υπάρχει υψηλή αγωγιμότητα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κυρίως τις νέες ηλικίες. Τραβούν ωστόσο σαφέστατη διαχωριστική γραμμή για όσους μετακινήθηκαν με ιδιοτέλεια βλέποντας το «ρεύμα» του Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαι βαθιά αριστερός και βαθιά φιλελεύθερος», είχε πει πριν από περίπου έναν μήνα ο Γιώργος Καμίνης, σκιαγραφώντας την υποψηφιότητά του και ταυτόχρονα τις κοινωνικές ομάδες που απευθύνεται. Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν κρύβει πως θέλει να απευθυνθεί και σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, με το στίγμα ωστόσο να δίνεται σε αυτό που περιγράφεται περιφραστικά ως «αντισυστημικό ΠΑΣΟΚ», δηλαδή δυνάμεις στις παρυφές του κινήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή