ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: «Αγωνίζομαι για τη νίκη αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης»

theodorakis-agonizomai-gia-ti-niki-alla-mporo-na-eimai-kai-stratiotis-2212664

«Ελπίζω ότι αυτό που πάμε να κάνουμε είτε γίνει τον Νοέμβριο, είτε τον Δεκέμβριο, θα έχει μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο για να γεννηθεί από το μηδέν ένα καινούργιο προοδευτικό κίνημα που θα βοηθήσει την πατρίδα μας. Αυτός είναι ο στόχος και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για τη ηγεσία της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα.

Σχετικά με τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα και την εκλογή ηγεσίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «η απόφαση να αναδειχτεί ο αρχηγός πριν δημιουργηθεί ο νέος φορέας είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία του νέου φορέα και την υπερασπίζομαι γιατί όπως ξέρετε ήταν δική μου πρόταση» και πρόσθεσε ότι «είχα πει, ότι πρώτα να βγάλουμε τον αρχηγό και μετά όλα τα άλλα, ενώ κάποιοι φίλοι μας λέγανε να γίνει πρώτα το συνέδριο και μετά όλα τα άλλα. Ο σκοπός είναι απλός. Επειδή όταν μιλάμε για μαζικές διαδικασίες, ο κόσμος το έχει συνδέσει με στημένα πράγματα, για ανθρώπους που στέλνει είτε το ένα είτε το άλλο κόμμα, προσπάθησα να το ξεπεράσω όλο αυτό. Γι΄αυτό πρότεινα να εκλέξει ο κόσμος τον αρχηγό, προφανώς με βάση τις θέσεις του, έναν άνθρωπο που θα έχει ένα στέρεο πολιτικό υπόβαθρο, ξεκάθαρες απόψεις και γύρω από τον αρχηγό θα δομηθεί ένα καινούριο κίνημα». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν αδυναμία, πιστεύω ότι είναι η δύναμη».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, για την οικονομία, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με τον νέο πολιτικό φορέα. Ειδικά για τις εκλογές στην κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι είναι ζήτημα πολιτικής ουσίας να ψηφίσει πάρα πολύς κόσμος, γιατί αυτό, όπως ανέφερε «θα είναι το πρώτο βήμα για την ενότητα».

«Εγώ αγωνίζομαι για τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσω, αλλά μπορώ να είμαι στρατιώτης στην παράταξη που θα νικήσει στις εκλογές κάποιος άλλος», είπε και συμπλήρωσε ότι «αυτό πρέπει να ειπωθεί από όλους μας και όχι γενικώς και αορίστως λόγια ενότητας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ