NΔ: Νέα αρχή από τη Νίκαια

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 7 σταθμούς, αρχής γενομένης σήμερα από τη Νίκαια, η ΝΔ μπαίνει ξεκινά σήμερα τα προσυνέδρια της στον δρόμο για το 11ο Τακτικό Συνέδριο, ένα Συνέδριο Αρχών και Θέσεων, που θα επικυρώσει τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου του Κόμματος.

Μέχρι το κεντρικό συνέδριο η ΝΔ θα πραγματοποιήσει 7 συνολικά προσυνέδρια σε όλη την χώρα που στόχο έχουν να καταστήσουν σαφές πως το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης έχει απαντήσεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος τα προσυνέδρια έχουν το καθένα ξεχωριστή θεματολογία με στόχο να αναδειχθούν συγκεκριμένες και επιμέρους πολιτικές που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Σήμερα, και αυτό προφανώς έχει την δική του σημειολογία, το ξεκίνημα γίνεται από τη Νίκαια και είναι αφιερωμένο στους εργαζόμενους και τους ανέργους, ενώ το δεύτερο, στην Πάτρα, στους νέους. Θα ακολουθήσουν προσυνέδρια για την υγεία και το ασφαλιστικό, για την επιχειρηματικότητα, για τους αγρότες, για τις δημόσιες υπηρεσίες και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Εμφαση στην κοινωνία

Κατά την πάγια τακτική της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη όλο το προηγούμενο διάστημα, η έμφαση θα δοθεί στην συμμετοχή ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας και δεν θα περιοριστεί εντός του κόμματος.

Για του λόγου το αληθές προγραμματίζεται σε κάθε θεματική συνεδρίαση, να είναι ομιλητές όχι μόνο οι αρμόδιοι τομεάρχες, αλλά και πρόσωπα από την αγορά και την επιχειρηματικότητα, από την εκπαίδευση και την έρευνα. Κυρίως όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές της Πειραιώς «πρόσωπα χωρίς κομματική ιδιότητα, αλλά με πολύ καλή γνώση συγκεκριμένων ζητημάτων, με διάκριση στα πεδία που το καθένα δραστηριοποιείται και με ικανότητα να φέρουν νέες ιδέες στο διάλογο».

Καινοτομίες

Για να πετύχει το εγχείρημα τα προσυνέδρια θα περιλαμβάνουν καινοτομίες οι οποίες μπορεί να αυξήσουν την συμμετοχή, να δυναμώσουν το ενδιαφέρον και να φέρουν νέο κόσμο στις τάξεις της αξ. αντιπολίτευσης.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του Κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα εκφωνεί μια κλασσική πολιτική ομιλία από βήματος. Αντίθετα, θα συμμετέχει στις συζητήσεις και θα διατυπώνει τις δικές του σκέψεις για τα θέματα κάθε προσυνεδρίου. Παράλληλα οι πολίτες που δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στα προσυνέδρια, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις διαδικασίες, μέσω διαδικτύου και live-streaming, αλλά και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές σε πραγματικό χρόνο.

Το site της Νέας Δημοκρατίας για τα προσυνέδρια είναι το: synedrio.nd.gr και περιλαμβάνει  πληροφορίες για όλα όσα αφορούν στο συνέδριο και στα προσυνέδρια, καθώς και τα ερωτηματολόγια των θεματικών προσυνεδρίων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή