Στουρνάρας για Σόιμπλε: Ισχυρή προσωπικότητα με μεγάλη αντοχή

Στουρνάρας για Σόιμπλε: Ισχυρή προσωπικότητα με μεγάλη αντοχή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ενέργεια, η μεγάλη αντοχή και οι ισχυρές απόψεις» έδωσαν στον Σόιμπλε τον κυρίαρχο ρόλο που έχει σήμερα ανέφερε ο πρώην υπ. Οικονομικών και νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg.

Ο κ. Στουρνάρας, λίγες ώρες πριν ο υπ. Οικονομικών αποχαιρετήσει το Eurogroup, σημείωσε πως ο Σόιμπλε «είχε μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, θα συμμετάσχει κανονικά στο Eurogroup και το Ecofin σήμερα και αύριο ενώ αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της γερμανικής Βουλής στο τέλος Οκτωβρίου.

Η σημερινή σύνοδος στο Λουξεμβούργο σηματοδοτεί το τέλος εποχής και για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η αναχώρηση των δύο αυτών προσωπικοτήτων θα στερήσει πιθανότατα στο Eurogroup την εμπειρία τους, την ώρα που η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ενώσει δυνάμεις για την προώθηση βαθύτερης ολοκλήρωσης των χωρών της Ευρωζώνης.

«Αν και λίγοι αναμένουν μία μεγάλη μεταβολή πολιτικής από το Βερολίνο, οι δυναμικές του Eurogroup θα αλλάξουν σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της 19ετούς ιστορίας του», σημειώνει το πρακτορείο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή