ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αρχείο ο φάκελος για Μαρέβα Γκραμπόφσκι

sto-archeio-o-fakelos-gia-mareva-gkrampofski

Στο αρχείο ετέθη ο φάκελος που είχε σχηματιστεί ύστερα από προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αντικείμενο το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη δεν είχε υποχρέωση να καταθέσει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Με βάση το περιεχόμενο της αναφοράς, οι εισαγγελικές αρχές ανέλαβαν να διερευνήσουν αν νομίμως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε περιλάβει στη δική του δήλωση «πόθεν έσχες» και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, όπως και άλλα θέματα που αφορούσαν την απόκτηση από τη Μαρέβα Μητσοτάκη ενός ακινήτου 92 τ.μ. στο Παρίσι. Για το τελευταίο σκέλος της αναφοράς, η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν ερευνήθηκε από τις δικαστικές αρχές –απαγορεύεται η Δικαιοσύνη να ασχολείται με πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών–, η Βουλή ήδη έχει καταλήξει στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να διαλαμβάνουν στη δήλωσή τους για το «πόθεν έσχες» περιουσιακά στοιχεία για τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους και όσο διαρκεί η διάσταση.