«Απειλή στην προστασία των γυναικών»

«Απειλή στην προστασία των γυναικών»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε γυναίκες, άντρες και τρανσεξουαλικοί από χώρες στις οποίες τέτοιοι μισογυνικοί και ομοφοβικοί νόμοι αποτελούν ήδη ταπεινωτική και απειλητική πραγματικότητα και θεωρούμε καθήκον μας να προειδοποιήσουμε τους Ελληνες φίλους μας και τις ελληνικές αρχές για τις σοβαρές αλλαγές που θα επιφέρει σε όλο το φάσμα του πολιτισμού ένας νόμος για την “έμφυλη ταυτότητα”». Ετσι ξεκινάει το κείμενο που υπογράφουν δεκάδες Ελληνες και ξένοι ακτιβιστές, φεμινίστριες, ομοφυλόφιλοι και τρανς και το οποίο απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές.

«Η σοβαρότερη από αυτές τις αλλαγές –σύμφωνα με το κείμενο– θα είναι η καταστροφή της νομοθεσίας που παρέχει ισότητα και προστασία στις γυναίκες, καθώς η νομοθέτηση της “έμφυλης ταυτότητας” αποτελεί πλήρη διαγραφή της νομικής, ιατρικής και ποινικής πραγματικότητας του βιολογικού φύλου. Οι νόμοι περί “έμφυλης ταυτότητας” αποτελούν επίσης έναν σοβαρό περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και της επιστημονικής έρευνας, προς όφελος μιας απειροελάχιστης μειοψηφίας ανθρώπων που υποφέρουν από τις ψυχιατρικές ασθένειες της “δυσφορίας έμφυλης προσωπικότητας” και/ή της αυτογυναικοφιλίας. Αυτοί οι άνθρωποι ήδη απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτός από το “δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου τους”. Ομως ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν θα έπρεπε ποτέ να θεωρείται ως τέτοιος όταν η νομική του αναγνώριση συνεπάγεται την απάλειψη των δικαιωμάτων και της προστασίας γυναικών και παιδιών, όταν θέτει σε κίνδυνο το θεμελιακό ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή