Η κυβέρνηση επανακαταθέτει τροπολογία

Η κυβέρνηση επανακαταθέτει τροπολογία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανακατατέθηκε χθες, με στόχο να ψηφιστεί σήμερα, από την κυβέρνηση η τροπολογία με την οποία δίδεται η δυνατότητα επανεξέτασης από τα ελληνικά δικαστήρια υποθέσεων που, αν και έχουν «κλείσει» για την ελληνική Δικαιοσύνη, τυγχάνουν έκδοσης οριστικής απόφασης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για «ανάκληση» ή «μεταρρύθμισή» τους. Πρόκειται για την τροπολογία εκείνη η οποία είχε, μεταξύ άλλων, στην αρχική της μορφή συναντήσει την εντονότατη αντίδραση των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, με το επιχείρημα ότι η ψήφισή της ουσιαστικά θα άνοιγε τον δρόμο για επανεξέταση υποθέσεων με τρόπο ευνοϊκό για εκείνους που έχουν συμφέρον να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν «τουρκικές ενώσεις», ειδικά στη Θράκη.

Στη νέα της μορφή, η επίμαχη τροπολογία συμπεριλαμβάνει αναφορά σε παραμέτρους όπως η εθνική ασφάλεια, η διατήρηση της τάξης και οι διεθνείς συνθήκες (έμμεση αλλά σαφής αναφορά και στη Συνθήκη της Λωζάννης, βάσει της οποίας αναγνωρίζεται θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα στη Θράκη).

«Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του κ. Στ. Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους. Τον συγχαίρω προσωπικά», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Δημ. Καμμένος, καταδεικνύοντας ότι οι ΑΝΕΛ ικανοποιούνται από τις αλλαγές. Από τις πρώτες τοποθετήσεις στην Ολομέλεια, προκύπτει ότι τη ρύθμιση καταψηφίζουν η Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή