Διαφωνεί η Νίνα Κασιμάτη με την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Θράκης»

Διαφωνεί η Νίνα Κασιμάτη με την τροπολογία για την «Τουρκική Ενωση Θράκης»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο «αγκάθι» για την κυβερνώσα πλειοψηφία καταγράφηκε επισήμως σήμερα το πρωί στη Βουλή, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη κατέστησε σαφέστατη και επισήμως την διαφωνία της με την τροπολογία που επιχειρεί να ρυθμίσει δικαστικές αποφάσεις επί ζητημάτων για τα οποία υπάρχουν «δεδικασμένες» ενστάσεις εξαιτίας αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τροπολογία η οποία επανακατατέθηκε προχθές ελαφρώς διορθωμένη συγκριτικώς με εκείνη που είχε παρουσιαστεί προ ημερών από την κυβέρνηση, καθώς στην πρώτη της εκδοχή (η οποία υπό τις έντονες αντιδράσεις των ΑΝΕΛ είχε αποσυρθεί) χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως αρνητική για εθνικές υποθέσεις, αφού ερμηνεύθηκε ως «όχημα» βάσει του οποίου οι υποστηρικτές της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Θράκης» θα επανέλθουν δικαστικά διεκδικώντας την δικαίωσή τους.

Με την διόρθωση-τροποποίηση οι ΑΝΕΛ δήλωσαν σύμφωνοι, αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη διαφωνούσα. «Η τροπολογία με την τροποποίηση που φέρατε έχει γίνει ακόμα χειρότερη» είπε από του βήματος της Βουλής απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και πρόσθεσε διαμορφώνοντας την αίσθηση ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση: «Θα μπορούσαν να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις. Μπορούν να καταστούν «κερκόπορτα» οι διατάξεις».

Βάσει των έως τώρα τοποθετήσεων, την τροπολογία καταψηφίζουν η Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή