Χαρακόπουλος: «Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα είναι αποτέλεσμα της ανοχής στη βία»

Χαρακόπουλος: «Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα είναι αποτέλεσμα της ανοχής στη βία»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να τηρεί πολιτική ανοχής έναντι κάθε ανομίας και ασυδοσίας από τους γνωστούς κύκλους της βίας που δρουν ανενόχλητοι», σχολίασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.

«Οι επιθέσεις του “Ρουβίκωνα”, που σήμερα έφθασαν στο σημείο να εισβάλουν στην πρεσβεία της Ισπανίας, είναι το αποτέλεσμα της σκανδαλώδους κάλυψης των ενεργειών περιθωριακών ομάδων από την επίσημη πολιτεία!», συπλήρωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να καταδικάσει τις στοχοποιήσεις καθηγητών, αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Συρίγος, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες αφίσες» που στοχοποιούν τον καθηγητή.

«Είναι βέβαιο ότι αυτές οι ενέργειες, που καταρρακώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση να κατασταλούν», τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε ότι «οι συνεχιζόμενοι προπηλακισμοί καθηγητών και φοιτητών σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει το περιβόητο άσυλο, καταδεικνύει ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”».

«Ωστόσο, η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη και την ανάγκη να παρουσιαστεί ότι ανησυχεί για την έξαρση της εγκληματικότητας σπεύδει να σφετεριστεί τις αναμφισβήτητες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτές, όμως, ανήκουν αποκλειστικά στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση εκτελούν την αποστολή τους. Η υποκριτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αποκαλύπτεται περίτρανα όταν προκύπτει απόδοση ευθυνών, όπου δεν διστάζει να δείξει προς το μέρος των εργαζομένων, όπως έκανε με την περίπτωση των φετινών πυρκαγιών. Εκεί, ο κ. Τόσκας, με περισσό θράσος, και όταν ακόμη κάπνιζαν τα αποκαΐδια, κατηγόρησε το Πυροσβεστικό Σώμα, χάριν στο οποίο οι φωτιές δεν προκάλεσαν μεγαλύτερες καταστροφές» σχολίασε αιχμηρά ο κ. Χαρακόπουλος.

«Είναι πλέον κοινός τόπος ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, λύσεις στα ζωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η ασφάλεια, δεν πρόκειται να δοθεί. Οι σημερινοί κυβερνώντες ούτε μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να πράξουν τα αυτονόητα. Παραμένουν δέσμιοι των δικών τους εμμονών και δεσμεύσεων», κατέληψε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή