ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Η νέα μεγάλη παράταξη θα ενωθεί ξανά

kaminis-i-nea-megali-parataxi-tha-enothei-xana-2213155

«Πολλοί, από αριστερά και δεξιά, δεν είχαν υπολογίσει στη δύναμή μας και λειτουργούσαν σαν να μην υπήρχαμε. Αυτές οι μέρες τελείωσαν και το έχουν καταλάβει. Η νέα μεγάλη παράταξη θα ενωθεί ξανά και θα επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο, εμείς θα βάλουμε τους όρους στην πολιτική ζωή της χώρας», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, από την Πρέβεζα, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα στην Ήπειρο.

«Μέρα με τη μέρα δυναμώνουμε και για τον λόγο αυτό έχουμε ενοχλήσει πάρα πολύ. Πολλοί δεν λογάριαζαν, δεν υπολόγιζαν ότι η κεντροαριστερά θα μπει στην πολιτική ζωή. Πίστευαν ότι θα είναι διαιρεμένη, κατακερματισμένη, αδύναμη, ένα συμπλήρωμα στα δικά τους σχέδια. Ας το καταλάβουν. Εμείς πάμε δυνατά για έναν μεγάλο πολιτικό φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που άσκησε για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου  ο κ. Καμίνης απάντησε: «Το σημαντικό είναι ότι το νομοσχέδιο πέρασε. 'Οσοι το ψήφισαν, αξίζουν το ευχαριστώ μας». Αναφορικά με το θέμα της ενότητας ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «υπάρχει η ενότητα της σιωπής και των κλειστών κομματικών συστημάτων και υπάρχει και η ενότητα που σφυρηλατείται μέσα από διάλογο ανοιχτό στην κοινωνία στη βάση αρχών και αξιών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις διαδικασίες, ο κ. Καμίνης ανέφερε τα εξής:

«Και εδώ στην Ήπειρο, όπως και σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, λαμβάνω πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα, συναντώ ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια, είχαν απομακρυνθεί από την παράταξή μας. Τώρα τους βλέπω να επανακάμπτουν και να ενδιαφέρονται πολύ ζωηρά για όλη αυτή η προσπάθεια γιατί θεωρούν ότι υπάρχει και πάλι ελπίδα. Όλους αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους φέρουμε πάλι κοντά μας, να πιστέψουν ότι το εγχείρημα που κάνουμε έχει εθνική σημασία. Να αποτελέσουν τους συνιδρυτές της νέας μας παράταξης, να τους εντάξουμε ξανά στις διαδικασίες μας και να προχωρήσουμε στη μεγάλη σύνθεση ώστε να αποκτήσει η Δημοκρατική παράταξη ξανά πλειοψηφικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, αναφερόμενος σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε: «Βλέπω μια περιφέρεια, την Περιφέρεια Ηπείρου, με ένα τεράστιο δυναμικό,με τα μεγάλα έργα που έχουν γίνει, με τους οδικούς άξονες και σε συνδυασμό με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το αεροδρόμιο στα Γιάννενα ανοίγονται προοπτικές και για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη. Σε αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε και επιτέλους να επενδύσουμε στην περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι ευκαιρία τώρα, με όλο αυτό το διάλογο που ανοίγουμε σε όλη τη Ελλάδα οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα και τις βασικές προτεραιότητας της χώρας».