Επίθεση από Ν.Δ. με «όχημα» προβλέψεις ΔΝΤ

Επίθεση από Ν.Δ. με «όχημα» προβλέψεις ΔΝΤ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολική επαναφορά στην καθημερινότητα με αιχμή την οικονομία και αφορμή τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια (και την ελληνική) οικονομία για το 2017 κάνει η Πειραιώς, μιλώντας για «αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη» και ενώ αναμένονται νέες παρεμβάσεις στα μέτωπα της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και των πλειστηριασμών.

Το στίγμα δόθηκε χθες το πρωί με σχετική δήλωση του συμβούλου δημοσιονομικής πολιτικής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Πέτσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Πειραιώς διανέμει επισήμως δήλωση του κ. Πέτσα, γεγονός που προϊδεάζει για τα νέα επικοινωνιακά δείγματα γραφής της Νέας Δημοκρατίας, στα οποία φαίνεται ότι ρόλο από δω και στο εξής θα έχουν δημοσίως και οι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα βγαίνουν μπροστά στους τομείς αρμοδιότητάς τους, παράλληλα με τους τομεάρχες του κόμματος.

Ο κ. Πέτσας στη δήλωσή του σημειώνει ότι «όλες οι προηγμένες χώρες αναπτύσσονται ταχύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν», πλην της Ελλάδας, η οποία συνιστά αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη. Ο σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ακόμα ότι το ΔΝΤ «ψαλιδίζει τις προβλέψεις του για το 2017 και μειώνει δραματικά τον μεσοπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης στο 1%». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχασε τρία χρόνια και αφήνει πίσω της αναιμική ανάπτυξη», καταλήγει, προσθέτοντας ότι απαιτείται πολιτική αλλαγή και ένα σχέδιο με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις.

Η αρμόδια τομεάρχης Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «αναιμική ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας, ενώ αντιπαρέβαλε την εικόνα με αυτήν των οικονομικών της Νότιας Ευρώπης, που παρότι αντιμετώπισαν τις συνέπειες της ύφεσης «ανακάμπτουν, σημειώνοντας πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις». Η κ. Μπακογιάννη μίλησε για «παγίδα χαμηλής ανάπτυξης» στην οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη η ελληνική οικονομία και κατέληξε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η αδυναμία κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου καταλήγει σε ασθενείς αναπτυξιακές επιδόσεις. Στον απόηχο της ψηφοφορίας της Τρίτης στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, η Πειραιώς αναδεικνύει τις ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς και την αρνητική στάση της κοινής γνώμης απέναντι στο νομοσχέδιο: «Η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από την ιστορία και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο, καθώς οι απόψεις της αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε (ΣΚΑΪ) ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ μίλησε για πρόβλημα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς «το άρθρο 3, το οποίο ήταν ο πυρήνας του επίμαχου νομοσχεδίου, καταψηφίστηκε».

Την ίδια ώρα, την αντίδραση του Νίκου Παππά προκάλεσε η επισήμανση της τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου (ρ/σ 24/7) ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβιβάστου για τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νίκο Παπαουλάκη, ο οποίος τη συνόδευε ως άτυπος σύμβουλος σε συνάντησή της με εκπροσώπους ιδιωτικών ραδιοσταθμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή