Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, αλλά εφαρμογή των συμφωνηθέντων

Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα, αλλά εφαρμογή των συμφωνηθέντων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του ΔΝΤ ότι δεν ζητά νέα μέτρα από την Αθήνα, αλλά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ξεκαθάρισε την Πέμπτη η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο, πέραν από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Πρέπει να συζητήσουμε για την ελάφρυνση χρέους και για το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «πολλή δουλειά και τεράστιες προσπάθειες» από τον ελληνικό λαό.

Αναφερόμενη γενικότερα στην Ευρώπη, η κα Λαγκάρντ τόνισε ότι δεν έχει κανένα φόβο, αλλά προσδοκίες, κάνοντας λόγο για απαραίτητη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών με το ΔΝΤ, η οποία θα συνεχιστεί με τρόπο που θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, η επικεφαλής του Ταμείου σημείωσε ότι «λυπάται» που φεύγει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας πως αυτοί που ασκούν κριτική πρέπει να ξέρουν ότι τις κρίσιμες στιγμές κράτησε την ομάδα ενωμένη και εστιασμένη στον στόχο.

«Δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά μια Ενωση που προσπαθεί να γίνει πολιτική Ενωση, χρειάζεται αυτή τη δύναμη και την αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή