Κεντροαριστερά: Στόχος η μεγάλη προσέλευση

Κεντροαριστερά: Στόχος η μεγάλη προσέλευση

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο μεγιστοποιείται η επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά και ισχυροποιείται η αποδοχή του προέδρου του νέου φορέα. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής διαδικασιών και δεοντολογίας κ. Αλιβιζάτος, ο οποίος μίλησε δημόσια (Action 24) για τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή. «Εχουμε 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξης. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000, θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000, θα είναι επιτυχία, αν περάσουμε τις 200.000, θα είναι μεγάλη επιτυχία και, αν πλησιάσουμε τις 300.000 –όπως θέλω να πιστεύω– θα είναι θρίαμβος», ανέφερε ο κ. Αλιβιζάτος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της υψηλής συμμετοχής. Αυτή άλλωστε θα αποτελέσει την επόμενη ημέρα και τον μεγαλύτερο θεματοφύλακα της ενότητας, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο δύσκολα μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει την ετυμηγορία του εκλογικού σώματος.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αλιβιζάτος ανέλυσε και το σκεπτικό της επιτροπής να επιλέξει να μπορεί να ψηφίζει κάποιος χωρίς να γίνεται υποχρεωτικά μέλος. «Δεν μπορείς να παγιδεύσεις κάποιον που πάει να ψηφίσει αρχηγό ως μέλος ενός κόμματος» τόνισε, λέγοντας πως ο ίδιος επ’ ουδενί δεν θα φέρει ένα τέτοιο θέμα προς συζήτηση, με τις εμπλεκόμενες πλευρές να φαίνεται πως κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος αυτή τη στιγμή και να μην επιθυμούν νέο γύρο εσωστρέφειας με επίκεντρο τα διαδικαστικά.

Στα μείζονα περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός για τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, με τον καθηγητή να δηλώνει πως έχουν προβλεφθεί γύρω στα 80 εκλογικά κέντρα εκτός Ελλάδος. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει κυρίως σημειολογικά χαρακτηριστικά, καθώς, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, οι υποψήφιοι έχουν συμπεριλάβει στον προγραμματικό τους λόγο τη «διαρροή εγκεφάλων» των τελευταίων ετών ως αποτέλεσμα της μεγάλης εσωτερικής και κοινωνικής κρίσης.

Περιοδείες με «στίγμα»

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια μετατόπισης του κέντρου βάρους στις πολιτικές και στο στίγμα του κάθε υποψηφίου. Η Φ. Γεννηματά από την Κρήτη, όπου βρισκόταν για περιοδεία, αντεπιτέθηκε στα πυρά που δέχθηκε για την απουσία της από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας λέγοντας πως αυτή «αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας». To ΠΑΣΟΚ δε, απαντώντας στις κατηγορίες, προέταξε την ανακοίνωση της οργάνωσης υπεράσπισης των LGBTQI του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), που χαιρετίζει τη στάση που τήρησε το κόμμα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου ως «υπεύθυνη». Ο κ. Καμίνης, από την πλευρά του, ιεραρχώντας ψηλά στην ατζέντα του τα θέματα ανάπτυξης, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το ΕΣΠΑ λέγοντας πως «επενδυτικά σχέδια που έχουν κατατεθεί, ένα χρόνο μετά, δεν έχουν αξιολογηθεί», ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προτάσσοντας σταθερά το έντονο φιλελεύθερο πρόσημό του, αναφέρθηκε, συνομιλώντας με πολίτες στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης, στο Δημόσιο και στην ανάγκη απεμπλοκής του από την «κομματική μπότα». Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που κατά πολλούς απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στο ίδιο «κομματικό ακροατήριο» με την κ. Γεννηματά, μετά τις περιοδείες του εντός της Αθήνας ξεκινά περιοδεία στην περιφέρεια, αρχής γενομένης από τη Δυτική Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή