Μ. Κεφαλογιάννης: «Με “προσάρτηση” των κατεχομένων της Κύπρου απειλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος»

Μ. Κεφαλογιάννης: «Με “προσάρτηση” των κατεχομένων της Κύπρου απειλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την προκλητική θέση που εξέφρασε ο Τούρκος αντιπρόεδρος για προσάρτηση από την Τουρκία του κατεχόμενου βορείου τμήματος της Κύπρου, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η Κύπρος παραμένει το μόνο Κράτος – Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το βόρειο τμήμα του βρίσκεται 43 χρόνια τώρα υπό στρατιωτική κατοχή.

Μετά την κατάρρευση των πρόσφατων συνομιλιών για εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, με ευθύνη της Τουρκίας που δεν αποδέχθηκε την άμεση απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων, οι τουρκικές προκλήσεις αυξάνονται.

O αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ, ανέφερε πως στο τραπέζι είναι το αίτημα για “προσάρτηση” των κατεχομένων από την Τουρκία, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του λεγόμενου “Υπουργού εξωτερικών” του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουργρούλογλου.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Είναι σε γνώση της οι παραπάνω προκλητικές δηλώσεις που απειλούν ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους και τι θέση παίρνει;

– Σε τι κινήσεις σκοπεύει να προβεί για την αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή