Επαφές Τσίπρα με αξιωματούχους, επιχειρηματίες και ομογενειακές οργανώσεις στο Σικάγο

Επαφές Τσίπρα με αξιωματούχους, επιχειρηματίες και ομογενειακές οργανώσεις στο Σικάγο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια των επαφών με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ομογενειακές οργανώσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμμετείχε χθες το βράδυ σε δείπνο εργασίας με επιχειρηματίες και επενδυτές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στις 9:00 το πρωί (17:00 ώρα Έλλάδος) με τον Γερουσιαστή Dick Durbin και στη συνέχεια πρωινό εργασίας με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας. Στις 11:15 (19:15 ώρα Ελλάδος) θα επισκεφθεί τα Cinespace Studios, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τους Alex Pissios.

Για τις 17:30 (1:30 ώρας Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum, όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό. Στις 19:30 (3:30 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και ομογενειακές οργανώσεις.

Η Ελλάδα, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές που παρουσιάζονται στο δρόμο προς την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, παράλληλα με τον ρόλο της χώρας στις ευρωπαϊκές και τις περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και η σημασία της ελληνικής ομογένειας στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και των σημερινών συναντήσεων του πρωθυπουργού.

Βασικές θέσεις που μεταφέρει στους συνομιλητές του ο Έλληνας πρωθυπουργός, τις οποίες εξέφρασε και σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα Greek News ότι «η Ελλάδα αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή», «η χώρα ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις και βαδίζει με σταθερά βήματα σε τροχιά ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω μια σκληρή περίοδο που της κόστισε σε πολλούς τομείς, πέραν αυτού της οικονομίας».

Για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ σημείωσε πως «η αυξανόμενη δυναμική της σχέσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχουμε με τις ΗΠΑ –ειδικά στην οικονομία, την ενέργεια και την άμυνα/ασφάλεια- έχει καθοριστική σημασία», προσθέτοντας ότι με τον Πρόεδρο Τράμπ στην συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης στον Λευκό Οίκο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα αυτά τα ζητήματα.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές αποτυπώθηκε θετικό κλίμα απέναντι στα δεδομένα που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συνθέτουν την κυβερνητική αποστολή και αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το κλίμα που φέρεται να χαρακτήρισε τη συνάντηση θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση "Greek comeback" που χρησιμοποίησαν αρκετοί συμμετέχοντες και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση καταβάλει μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, την προσήλωση της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων. «Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι «η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή