Τσίπρας σε διεθνή ΜΜΕ: Απόλυτη προτεραιότητα οι επενδύσεις

Τσίπρας σε διεθνή ΜΜΕ: Απόλυτη προτεραιότητα οι επενδύσεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χθες, για αρκετή ώρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με συντάκτες και στελέχη ορισμένων εκ των σημαντικότερων αμερικανικών και διεθνών media (FT, Bloomberg, Politico, PBS, CNBC, Washington Post, WSJ, κ.ά.).

Σε μία συζήτηση με ευρεία θεματολογία, πέραν της επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την απόλυτη προτεραιότητα στο κομμάτι των επενδύσεων. Όπως σημείωσε, επιβλέπει προσωπικά την task force για τις μεγάλες επενδύσεις, τον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που δίνει, καθώς και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα καταφέρνει και αξιοποιεί τους σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη «γόνιμη συνάντηση» με την κ. Λαγκάρντ, επισημαίνοντας, κατά τις ίδιες πηγές, ότι υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην ανάγκη να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση και να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Όπως πρόσθεσε, οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων ήταν αυτές που έφεραν τις καθυστερήσεις, η οποίες σε αυτήν τη φάση μπορούν να αποφευχθούν, καθώς είναι προς όφελος όλων η ελληνική οικονομία να παραμείνει σε ανοδική τροχιά και η χώρα να κλείσει οριστικά πίσω της την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τον κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, αναλύοντας τη στρατηγική για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και τονίζοντας τη στενή συνεργασία, ειδικά με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μίλησε για τις πρωτοβουλίες σχετικά με την ανάσχεση του brain drain, καθώς και συνολικά την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους, σημειώνοντας ότι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες και ερευνητές της. Σε αυτό το πλαίσιο έκανε ιδιαίτερη μνεία -μεταξύ άλλων στην απάντηήσή του- στην αύξηση του προϋπολογισμού για την έρευνα στο 1% του ΑΕΠ, στη δημιουργία των ταμείων για τη νεανική επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες στο επίπεδο των νεοφυών, καινοτόμων, start ups επιχειρήσεων, που προσπαθούμε κάθε μέρα να πολλαπλασιάσουμε, καθώς είναι κλάδος οικονομίας με τεράστια προστιθέμενη αξία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή