Φωτίου: Λύση μέσω… μετακομίσεων για τους παιδικούς σταθμούς

Φωτίου: Λύση μέσω… μετακομίσεων για τους παιδικούς σταθμούς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση λίγων εκατοντάδων βρεφονηπιακών σταθμών, μέσω κονδυλίων που δεν έχουν με σαφή τρόπο προσδιοριστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαπιστωμένα σοβαρά προβλήματα χιλιάδων φτωχών οικογενειών, εξήγγειλε σήμερα στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η τοποθέτησή της επί του συγκεκριμένου ζητήματος με αφορμή ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πάντως, προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο για το ασαφές του περιεχομένου της, αλλά και για μια αποστροφή της ομιλίας της, καθώς η κυρία Φωτίου εμφανίζεται να «δείχνει» ότι ορισμένα προβλήματα οικογενειών μπορούν να επιλυθούν με την μετακόμισή τους από το χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το σπίτι τους.

Το ζήτημα έθεσε με ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Εμμ. Συντυχάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός, περίπου 24.000 παιδιά έμειναν χωρίς voucher, επί συνόλου 133 χιλιάδων περιπτώσεων, των οποίων οι σχετικές αιτήσεις χαρακτηρίστηκαν έγκυρες (η κυρία Φωτίου παραδέχθηκε μετά από επιμονή του κ. Συντυχάκη ότι 16 χιλιάδες αιτήσεις κρίθηκαν ως μη έγκυρες, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους). Αλλά και εξ αυτών που έλαβαν το voucher, υπάρχουν περιπτώσεις –ο αριθμός των οποίων δεν προσδιορίστηκε- που δεν μπορεί να γίνει χρήση «αφού στην περιοχή τους δεν υπάρχουν αντίστοιχες δομές», όπως είπε ο ερωτών βουλευτής. Εδώ, η λύση που προτείνει η κυρία Φωτίου, αποτυπώνεται στα ακόλουθα λόγια:

«Η μητέρα που πήρε voucher και δεν βρήκε πού να το πάει, το κρατάει. Δεν της το πήραμε και το δώσαμε σε άλλους. Το κρατάει, γιατί μπορεί να μετακομίσει».

Κατά τα λοιπά, η κυρία Φωτίου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βάζει στόχο για το 2018», δηλαδή για την τρέχουσα χρονιά τα αδιέξοδα θα εξακολουθούν να υφίστανται, «να βάλει περίπου 20.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό, για να ιδρύσουμε νέους σταθμούς στις περιοχές που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα: 203 Δήμοι, 366 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί».

Αφού σημειωθεί ότι το σχέδιο του Προϋπολογισμού έχει ήδη κατατεθεί, οπότε πιθανολογείται ότι η αναπληρώτρια υπουργός υπονοεί πως σε επικαιροποίησή του θα προστεθούν τα σχετικά κονδύλια, απέφυγε να διευκρινίσει σε ερώτηση του κ. Συντυχάκη, το από πού θα βρεθούν τα «περίπου 20 εκατομμύρια», για τα οποία είχε νωρίτερα κάνει λόγο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή