ΝΔ: Αφιερωμένο στους νέους το 2ο προσυνέδριο στην Πάτρα

ΝΔ: Αφιερωμένο στους νέους το 2ο προσυνέδριο στην Πάτρα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένο στους Νέους είναι το 2ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στην Πάτρα. Και η επιλογή αυτή, βέβαια, μόνον τυχαία δεν έγινε. Για τη Νέα Δημοκρατία, η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πλέον καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και βασικό πυλώνα του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχει βυθίσει η σημερινή αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση.

Στη διάρκεια του Προσυνεδρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά. Θαρραλέες αλλαγές που σχεδιάζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αλλά και κίνητρα που θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του θλιβερού φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στους διαρκείς πειραματισμούς που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα και κατεξοχήν συνεχίζονται με τις πρόχειρες και ανερμάτιστες παρεμβάσεις των τριών (!) Υπουργών Παιδείας που… πρόλαβε και άλλαξε ο κ. Αλ. Τσίπρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Στόχος και κεντρική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, είναι να νομοθετήσει επιτέλους ένα σύγχρονο, καινοτόμο και -κυρίως – σταθερό περιβάλλον σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Ένα περιβάλλον που θα εξοπλίζει τους νέους με εφόδια τα οποία θα τους είναι αληθινά χρήσιμα στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που θα διαμορφώνουν αδιάβλητες συνθήκες αξιοκρατίας και αναγνώρισης της προσπάθειάς τους και θα προωθούν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργούνται σύγχρονες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους τους νέους.

Τις πτυχές αυτές θα αναδείξει το 2ο Προσυνέδριο στην Πάτρα το οποίο θα περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή