Παυλόπουλος: Ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη προς τις δημόσιες υπηρεσίες

Παυλόπουλος: Ο πολίτης έχει χάσει την εμπιστοσύνη προς τις δημόσιες υπηρεσίες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εργασίες του δεύτερου διήμερου διεθνούς συνεδρίου του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου, που διεξήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται ο Δημόσιος τομέας κάτω από το πέπλο της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας. 

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε  ότι η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει τον κανόνα δικαίου και την έννομη τάξη, προσθέτοντας  ότι το Δημόσιο συμφέρον  δημιουργεί βαθιά κρίση στην δημόσια διοίκηση και ειδικά με την αύξηση της εισπρακτικής ιδιότητας του κράτους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι οι  δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν την αίγλη που είχαν κατά το παρελθόν λόγω της βαθιάς κρίσης και προσέθεσε ότι ο διοικούμενος (ο πολίτης) έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις δημόσιες υπηρεσίες και αποφεύγει να έρθει σε επαφή με αυτές, καθώς πιστεύει ότι δεν έχουν κάτι να του δώσουν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στη δημόσια διοίκηση πρέπει να επικρατούν οι αρχές της ισότητας και της συνέχειας, αλλά αναγκαία είναι και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα και συνέχισε λέγοντας ότι η άνοδος της ακροδεξιάς τόσο στην Γερμανία όσο και στην Αυστρία συνίσταται  στην διεθνή οικονομική κρίση.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή