Bίτσας: Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της πλειονότητας των F16

Bίτσας: Θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της πλειονότητας των F16

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλειονότητα των F16 θα αναβαθμιστεί είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αν. υπουργός κ. Βίτσας τονίζοντας παράλληλα πως τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας.

Επανέλαβε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ. «Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός» είπε επίσης για το κόστος της αναβάθμισης.

Οσον αφορά την διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Βίτσας ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την ελληνική αεροπορία.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ενδεχόμενο σύγκρουσης ο αν. υπουργός είπε πως οι Ενοπλές Δυνάμεις δεν είναι για να κάνεις πόλεμο, αλλά για να σιγουρεύεις την κυριαρχία σου. «Χρειάζεται περισσότερη εξωτερική πολιτική και διεθνής δραστηριότητα. Είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Τραμπ ανέδειξε τη σημασία της ειρήνης και της σταθερότητας στο Αιγαίο», σημείωσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή