Τσακαλώτος: Θέλω να είμαι ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης

Τσακαλώτος: Θέλω να είμαι ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια μέχρι τον Αυγουστο του 2018 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος μιλώντας στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ηπείρου που πραγματοποιείται στα Γιάννενα.

«Δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα, δεν ισχύει, δεν ισχύει», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος για να συμπληρώσει πως «βγήκαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις αγορές και θα ξαναβγούμε ίσως σύντομα, όχι για να βγάλουμε καινούρια λεφτά, αλλά να διαχειριστούμε το χρέος μας, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα μας, όταν ξαναβγούμε μετά από το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Έχουμε μια οικονομία που επιστρέφει στην ανάπτυξη και στο πρώτο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017».

Ακόμη αποτίμησε ως πάρα πολύ θετικό ως προς τις επενδύσεις το ταξίδι του ίδιου και του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αναφερόμενος στον εαυτό του είπε πως στόχος του είναι να είναι «ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης», καθώς όπως είπε «η πραγματική δουλειά σε οποιαδήποτε κοινωνία είναι πως φέρεσαι στα παιδιά σου με την Παιδεία, τι νοσοκομεία έχει, τι δικαιώματα έχει και τι ανάπτυξη έχει».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας πως τα νέα που φτάνουν διαψεύδουν την καταστροφολογία, η οποία κάνει ζημιά στην οικονομία.

Τέλος, ο κ Τσακαλώτος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί πάλι τα Γιάννενα, χωρίς να βιάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα ώστε να απολύσει τη ντόπια μπουγάτσα, που, όπως είπε, είναι η καλύτερη της Ελλάδας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή