«Στροφή» στη Λεωφόρο για τον Ολυμπιακό

«Στροφή» στη Λεωφόρο για τον Ολυμπιακό

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακρως σημαντική ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής. Χάρη στο τρίποντο που πήρε στο Φάληρο, κατάφερε να μειώσει στον βαθμό τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν το τρίποντο και στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας», προκειμένου να διευρύνουν το σερί επιτυχιών που έχει αφετηρία στη Νέα Σμύρνη και το ματς με τον Πανιώνιο.

Εως και το τέλος του πρώτου γύρου, η ομάδα του Πειραιά δεν έχει άλλο ντέρμπι. Ετσι, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί το πρόγραμμά της και σε συνδυασμό με τις απώλειες βαθμών που θα προκύψουν από τα άλλα ντέρμπι τα οποία απομένουν (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός), θα επιδιώξει να αλλάξει προς όφελός της την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα παίξει κατά σειρά με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό (εντός), τον ΑΟΚ (εκτός), τον Απόλλωνα (εντός), τον Παναιτωλικό (εκτός) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Φυσικά, υπάρχουν και οι υποχρεώσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και το Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα, η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι το ματς με τον Αχαρναϊκό για το Κύπελλο που θα διεξαχθεί αύριο στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Ιωνικού στη Νεάπολη. Ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν. Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός ευελπιστεί ο Εμενίκε να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ώστε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του ντέρμπι.

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε χθες ο Οτζίτζα Οφόε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Πολωνίας, «Sport.pl», τονίζοντας ότι η επιλογή να έρθει στους «ερυθρόλευκους» ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να πάρει. «Πήρα την καλύτερη ποδοσφαιρική απόφαση. Αλλά θυμάμαι ακόμη τη Βαρσοβία για τους οπαδούς της Λέγκια», είπε χαρακτηριστικά ο Βέλγος μεσοεπιθετικός. Ρωτήθηκε και για την απομάκρυνση του Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος είχε εισηγηθεί στη διοίκηση του Ολυμπιακού την απόκτησή του: «Ισως εάν καθόταν περισσότερο καιρό, να τα πήγαινε καλύτερα. Αλλά δεν κάθισε. Τώρα, έχουμε νέο προπονητή, αλλά οι στόχοι είναι οι ίδιοι».

Για τον Οτζίτζα μίλησε στο ίδιο μέσο ο Τάκης Λεμονής: «Δεν με ενδιαφέρει ότι ο Βάντις είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον έφερε ο Χάσι. Είναι ένας παίκτης που μας εγγυάται την ισορροπία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φέρνει ηρεμία στην ομάδα. Μπορεί να μην έχει τόσο ηγετικό ρόλο όσο στη Λέγκια, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες εδώ. Αλλά στον Ολυμπιακό έχει βρει τον εαυτό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή