Αυστηρό μήνυμα, «μασάζ» σε βουλευτές

Αυστηρό μήνυμα, «μασάζ» σε βουλευτές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει παραφωνίες στη Ν.Δ., την ώρα που ο ίδιος απολαύει ιδιαίτερα υψηλής δημοφιλίας, απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Πόσο μάλλον που η κομματική ηγεσία λίγες ώρες πριν από το τελευταίο –τρίτο στη σειρά– «φάλτσο» της βουλευτού είχε διαμηνύσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι το κόμμα πρέπει να κινείται με ενιαία γραμμή και ομοιογένεια στις δημόσιες τοποθετήσεις και ότι όλοι –συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ν.Δ.– πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι λένε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η κ. Παπακώστα φλερτάρισε με τη διαγραφή, ούτε το πρώτο «φάουλ» της, λένε στην Πειραιώς.

Αυτή τη φορά, δεν ήταν ούτε απλώς εκτός γραμμής ούτε –όπως συνέβη και προ μηνών– επιτέθηκε στον συνυποψήφιό της στη Β΄ Αθήνας Αδ. Γεωργιάδη (παρότι το έκανε εμμέσως). Στην πραγματικότητα η κ. Παπακώστα, στην Ολομέλεια της περασμένης Τετάρτης, στην ουσία φάνηκε να στηρίζει τον Π. Καμμένο που μόλις είχε συγκρουστεί σκληρά με τον Αδ. Γεωργιάδη, ενώ τάχθηκε υπέρ ψήφισης διατάξεων που η Ν.Δ. θα καταψήφιζε. Η διευκρινιστική δήλωσή της που ακολούθησε μετά τον συναγερμό που σήμανε στην Πειραιώς δεν έσβησε τη φωτιά.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε λάβει την απόφασή του και την ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης. Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο τρίτος όροφος της Πειραιώς και από το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. που προηγήθηκε των προβληματικών τοποθετήσεων Παπακώστα στην Ολομέλεια, η βουλευτής δεν ζήτησε τον λόγο, ούτε τοποθετήθηκε. Αυτό παρόλο που συνάδελφοί της εξέφρασαν και πάλι τους προβληματισμούς τους για πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν το χρίσμα του προέδρου της Ν.Δ. στις περιφέρειές τους, καθώς το άγχος για την έδρα κυριαρχεί.

Οι βουλευτές έλαβαν και πάλι τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα βρίσκονται στις λίστες. Ακόμη τους διαμήνυσε ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοικτή και τους ζήτησε να αγκαλιάσουν τα νέα πρόσωπα. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ν.Δ. πρέπει να εκπέμψει αυτοπεποίθηση: «Είμαστε όλοι μαζί, δεν είμαι μόνος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή-απεταξάμην της εσωστρέφειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή