Παυλόπουλος: Nα είμαστε ενωμένοι στα μεγάλα και στα σημαντικά

Παυλόπουλος: Nα είμαστε ενωμένοι στα μεγάλα και στα σημαντικά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο χώρος και τα, απαράμιλλης ιστορικής αξίας, εκθέματα του Στρατιωτικού Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων αποτελούν εθνική παρακαταθήκη, η οποία πρέπει να μας διδάσκει, διαχρονικώς« ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε «στην τεράστια εθνική σημασία των Βαλκανικών Πολέμων, ως προς την διαμόρφωση της Επικράτειας του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είναι η Μακεδονία.» ενώ τόνισε πως «Η Μακεδονία που ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα Ελληνική.», συμπληρώνοντας πως «στο πλαίσιο αυτό, μας διδάσκει ότι πρέπει να τιμούμε τις ηγετικές μορφές της Πατρίδας μας, που καθόρισαν την έκβαση των Βαλκανικών Πολέμων, με κορυφαία την ηγετική μορφή του Ελευθερίου Βενιζέλου. »

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ακόμη τα εξής: «με αφετηρία τα καταστροφικά εθνικώς αποτελέσματα του Διχασμού, την αξία της Ενότητας του Έθνους και του Λαού μας κατά την επιδίωξη των μεγάλων στόχων υπέρ Πατρίδος: Μόνον ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε τα μεγάλα και σημαντικά. Ο δε διχασμός υπήρξε πάντα ο μεγάλος εχθρός του Έθνους και της Πατρίδας.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε ενωμένοι στα μεγάλα και στα σημαντικά, επειδή ό,τι μεγάλο καταφέραμε το καταφέραμε επειδή ήμασταν ενωμένοι. Αυτό το μήνυμα έχουμε χρέος να το περάσουμε στις γενιές που έρχονται. Για να θυμόμαστε τους εχθρούς του Έθνους και της Πατρίδας που δεν είναι άλλοι απ’ τη διχόνοια και το διχασμό.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή