ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Να ανακαλέσουν Γεννηματά-Θεοδωράκης την κρυφή τους συμφωνία για διατήρηση των κοινοβουλευτικών ομάδων

ragkoysis-na-anakalesoyn-gennimata-theodorakis-tin-kryfi-toys-symfonia-gia-diatirisi-ton-koinovoyleytikon-omadon-2215720

Το θέμα της κρυφής συμφωνίας Γεννηματά – Θεοδωράκη σχετικά με την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού και μετά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου σχολίασε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου έκανε λόγο για «μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη» αλλά και για «συμφωνία που έγινε στην πλάτη των πολιτών και η οποία βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης».

Κάλεσε μάλιστα την κ. Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ραγκούση:

«Μεγάλη και δυσάρεστη η χθεσινοβραδινή έκπληξη που προκάλεσαν η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θοδωράκης όταν αποκάλυψαν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας ότι, ερήμην όλων μας, έχουν κρυφά συμφωνήσει την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμίου και μετά τις εκλογές στις 12 Νοεμβρίου.

Η κρυφή αυτή συμφωνία έγινε στην πλάτη των πολιτών που καλούνται να μετέχουν στην ίδρυση ενιαίας παράταξης. Βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις δεσμεύσεις όλων για τη γέννηση μιας ενιαίας προοδευτικής παράταξης στις 12 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσα και χθες, δεν μπορώ να θεωρήσω ως ειλημμένη και δεσμευτική μια τέτοια απόφαση.

Αυτή η κρυφή συμφωνία τραυματίζει με τον χειρότερο τρόπο την ενοποίηση του χώρου μας.

Θεωρώ πλέον επιτακτική υποχρέωση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη να δηλώσουν δημοσίως ότι αυτή η συμφωνία δεν ισχύει και ότι θα σεβαστούν την διαδικασία ενοποίησης του χώρου μέσα από τη λειτουργία μίας και ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε αντίθετη περίπτωση γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που απειλεί τα θεμέλια ενοποίησης».