Δέσμη προτάσεων από Μητσοτάκη για την Υγεία

Δέσμη προτάσεων από Μητσοτάκη για την Υγεία

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτήρα «κοινωνικής ΔΕΘ» –με συγκεκριμένες εξαγγελίες και δεσμεύσεις κυρίως για την Υγεία, αλλά και για την αντιμετώπιση της φτώχειας– προσδίδουν στην Πειραιώς στη σημερινή παρέμβαση του Κυρ. Μητσοτάκη στο τρίτο προσυνέδριο της Ν.Δ. για την κοινωνική αλληλεγγύη στα Ιωάννινα, το οποίο επικεντρώνεται στην ανακούφιση των κοινωνικά αδύναμων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.

Και αυτό διότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες που αφορούν τον χώρο της Υγείας και, όπως έλεγαν πηγές της Πειραιώς, αφορούν την ανθρώπινη διάσταση και επικεντρώνονται στον ασθενή και ειδικά στους χρόνια πάσχοντες. Κύκλοι της Πειραιώς έλεγαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα προαναγγείλει τη δέσμευσή του ότι κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. «Θα του παραδίδονται κατ’ οίκον», έλεγαν, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα συμβεί και για όσους πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις και σήμερα «ταλαιπωρούνται με απάνθρωπο τρόπο στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ». Η εξαγγελία αποτελεί στην ουσία απάντηση της Ν.Δ. στην ταλαιπωρία, αλλά και στην «ντροπιαστική», σύμφωνα με την Πειραιώς, διαδικασία, στην οποία υποβάλλει η κυβέρνηση τους ασθενείς. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων στις ομάδες αυτές πολιτών έχει «ασήμαντο κόστος», το οποίο έχει υπολογιστεί και ότι ο τομέας Υγείας της Πειραιώς ήδη επεξεργάζεται τρόπους ώστε τα φάρμακα να φθάνουν εγκαίρως στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται ακόμη να αναφερθεί και στη συνταγογράφηση.

Την ίδια ώρα, από τα Ιωάννινα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προαναγγείλει και άλλες δεσμεύσεις που αφορούν την αλληλεγγύη, να μιλήσει πιο αναλυτικά για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το ασφαλιστικό, καθώς και για την αντιμετώπιση της φτώχειας, καταδεικνύοντας, ωστόσο, την ίδια ώρα, ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι με δουλειές και όχι με επιδόματα. Βαρύ πυροβολικό έχει επιλεγεί και στους ομιλητές πέραν των νεοδημοκρατικών τειχών, καθώς ο Πάνος Τσακλόγλου αναμένεται να μιλήσει με προτάσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και ο Μιλτιάδης Νεκτάριος για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Ψηλά σήκωσε η Ν.Δ. και την ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβάλει χιλιάδες πολίτες ο υπουργός Μεταφορών με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η Ν.Δ. επανέφερε τα ερωτήματα του αρμόδιου τομεάρχη Κώστα Καραμανλή για το πρόωρο και το πρόχειρο της υλοποίησης του εγχειρήματος, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί στην πρότασή της να μην καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο της μιας διαδρομής. «Τελικά, αυτές τις ουρές εννοούσε ο κ. Τσίπρας;», αναρωτιούνταν δηκτικά κύκλοι της Ν.Δ. θυμίζοντας το λεκτικό ολίσθημα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ομιλία Μεϊμαράκη

Για τη Ν.Δ. ως τη «χριστιανοδημοκρατική ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά που εκφράζει το σύνολο των κοινωνικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας» και η οποία χαρακτηρίζεται από «το μέτρο, τη μετριοπάθεια, τη συναίνεση και τον διάλογο σε μείζονα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και το κράτος» μίλησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης –στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά τις εσωκομματικές εκλογές– στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση στη μνήμη του Ν. Βακάλη (υπήρξε ευρωβουλευτής του κόμματος). Παρουσία του άλλοτε αντιπάλου του Απ. Τζιτζικώστα, αλλά και του πρώην γραμματέα Αν. Παπαμιμίκου, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για «συστράτευση όλων στο πλευρό του εκάστοτε προέδρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή