Οδικός χάρτης Θεοδωράκη για τον νέο φορέα

Οδικός χάρτης Θεοδωράκη για τον νέο φορέα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις του για τις δομές και τη λειτουργία του νέου φορέα παρουσίασε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, προτείνοντας, κατ’ αρχάς, η ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου να αναλάβει την καθοδήγηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι), οι οποίες θα παραμείνουν ως έχουν. Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε, επίσης, ότι στη συνέχεια θα πρέπει να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, όπου θα λάβουν μέρος οι εκλεγμένοι από τη βάση μελών αντιπρόσωποι όλων των κομμάτων και σχηματισμών που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Στο συνέδριο θα πρέπει να εκπονηθεί πρόγραμμα και και να τεθούν κυβερνητικές προτεραιότητες, καθώς, επίσης, να εκλεγούν και κομματικά όργανα.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψή του για τη φυσιογνωμία του νέου φορέα, τονίζοντας ότι αυτός θα πρέπει να έχει «ανοιχτό χαρακτήρα» ώστε να ενθαρρυνθεί η προσέλκυση νέων ανθρώπων και να αποθαρρυνθεί η ανάπτυξη φατριών στο εσωτερικό του. Αναφερόμενος στα οικονομικά τού νέου κόμματος, είπε ότι για τη διαχείρισή τους θα πρέπει να επιλεγεί με διαγωνισμό μάνατζερ, αλλά και να υπάρξει ανοιχτή διαδικασία για διορισμό μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων.

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος για τη λειτουργία των δύο Κ.Ο. από τώρα μέχρι και το ιδρυτικό συνέδριο κινείται το ΠΑΣΟΚ. «Τώρα θα γίνει η εκλογή ηγεσίας και θα επακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο. Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις βουλευτικές εκλογές θα προκύψει η νέα ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Μέχρι τότε, στη Βουλή θα υπάρχει ενιαίο κέντρο υπό τον νέο επικεφαλής και πλήρης συντονισμός στη λειτουργία και δράση των Κ.Ο.», αναφέρεται σε non paper της Χαρ. Τρικούπη. Μόνο έτσι, τονίζεται, θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των δύο Κ.Ο. «Διαφορετικά», τονίζεται, «αδυνατίζουμε τα αντιπολιτευτικά μας όπλα και απεμπολούμε κοινοβουλευτικές δυνατότητες. Φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη».

«Απάντηση» σε Ραγκούση

Πρακτικά το non paper του ΠΑΣΟΚ ήταν απάντηση στον υποψήφιο Γ. Ραγκούση, ο οποίος δήλωσε χθες ότι υπάρχει συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» ανάμεσα σε Φώφη Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη για μη διάλυση των Κ.Ο. ΔΗΣΥ και Ποταμιού. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ άμεσης ενοποίησης των δύο κομμάτων έχει ταχθεί και ο Γ. Καμίνης, ο οποίος απευθύνει απόψε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Αρεως. «Δεν θέλω να είμαι στην ηγεσία ενός φορέα που θα δίνει μια εικόνα πολυκομματικής Βαβέλ. Πρέπει να υπάρχει μια λειτουργία, μια άποψη και μια ενιαία φωνή», δήλωσε (9,84) επί του θέματος και ο Ν. Ανδρουλάκης. «Η λύση για την ενότητα είναι μία: ένα κόμμα, μία Κ.Ο., ένας πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα», τόνισε επίσης ο Γ. Μανιάτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή