Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προτάσεις του για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο 3ο Προσυνέδριο του Κόμματος στα Ιωάννινα. 

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της  κυβέρνησης με αφορμή τις κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές της αλλά και τους χειρισμούς της στα εργασιακά και σε θέματα υγείας.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως με τον τρόπο που επιλέγει να κυβερνήσει « προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας»

Σχετικά με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στόχος είναι η δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας μέσω του ιδιωτικού τομέα ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενσωμάτωσης των βασικών επιδομάτων σε ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Στον τομέα της Υγείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως βασική επιδίωξη είναι η υλοποίηση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης και θα είναι σε θέση να κάνει πρόληψη, να διαγνώσει εγκαίρως, να θεραπεύσει και να παραπέμπει εκείνος, όταν χρειάζεται, τους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Ακόμη όπως υπογράμμισε «Καθιερώνουμε την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες,» ενώ επισήμανε «Αξιοποιούμε τις υπηρεσίες Υγείας του ιδιωτικού τομέα σε κρίσιμους τομείς»

Στις προτάσεις της παράταξης για την Υγεία είναι και η καθιέρωση ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού,  και η επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες.

Επίσης, μεταξύ άλλων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά έγινε  στην ανάγκη προσλήψεων  κυρίως νοσηλευτών, αλλά και ιατρών, αλλά και την ανάγκη εισαγωγής επαγγελματικού μάνατζμεντ στα νοσοκομεία.

Αναφορικά με τον Τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως η Ν.Δ θα μειώσει τις εισφορές για να διευκολύνει την οικονομία να πάρει μπρος και θα θεσπίσει ενιαίους  κανόνες για τους μισθωτούς εξαιρώντας από αυτούς μόνο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στην συνταξιοδοτική ατζέντα τους κόμματος ανέφερε πως θα διορθωθούν άμεσα όλες οι αδικίες που καταγράφονται σήμερα στις συντάξεις χηρείας και θα καθιερωθεί για όλους τους ασφαλισμένους η πλήρης βασική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης.

Τέλος , έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης για χορήγηση φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή