Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Περιοδεία στον νομό Θεσπρωτίας πραγματοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 
Σε συνάντηση με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ο κ. Μητσοτάκης, μια ημέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα, όπου αναμένεται και «σύγκρουση κορυφής» με τον πρωθυπουργό, ανέφερε:
 
«Σας εμπιστευόμαστε, στηρίζουμε την προσπάθειά σας. Αυτό θα πω και στον κ. Τσίπρα αύριο ότι όποτε αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της βλέπουμε συγκρκειμένα αποτελέσματα και επιτυχίες». Και πριν προλάβει κάποιος εκ των παριστάμενων αξιωματικών να απαντήσει, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. συνέχισε: «Δεν θέλω να μου απαντήσετε σε αυτό που θα πω αλλά, αντιστοίχως, όποτε η κυβέρνηση αποτρέπει την Αστυνομία από το να κάνει τη δουλειά της, βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα στους δρόμους».
 
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)-1
 
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος.
 
Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό.
 
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)-2
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν. 
 
Στη συζήτηση που είχε με τους κτηνοτρόφους θυμήθηκε, μάλιστα, ότι στα βουνά της περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει ακόμη τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο.
 
Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα εντυπωσιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία.
 
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)-3
 
Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα. Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Το σχολείο, ανέφεραν, χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους. 
 
Εκτιμάται ότι για να μπορέσει να παραχθεί έργο και να υπάρχει ομαλή πρόοδος των παιδιών απαιτείται μία διετία – τριετία με δασκάλους που γνωρίζει. «Αυτό θα αλλάξει από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης
 
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)-4
 
Στη συνέχεια, μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

 

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, ο Πρόεδρος της ΝΔ  είχε και έναν ιδιαίτερο διάλογο με μια νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι, η οποία ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.«Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης της απάντησε ότι γνωρίζει πολύ καλά από την μητέρα του τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και της επισήμανε ότι είναι προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο.
 
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)-5
 
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν άφησε ασχολίαστο και το διαδικτυακό bullying που δέχτηκε όταν, προ εβδομάδων, τον «κατηγόρησαν» ότι χαιρέτησε μία κούκλα βιτρίνας. 
 
Συνοδευόμενος από το βουλευτή Ιωαννίνων, Κων. Τασούλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε σε εμπορικό κατάστημα όπου τον υποδέχθηκαν δύο νεαρές υπάλληλοι. «Την προηγούμενη φορά που μπήκα σε κατάστημα, μου είπαν ότι χαιρέτησα μία κούκλα» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, με τον γνωστό για το χιούμορ του Κ. Τασούλα να απαντά: «Σήμερα θα σου πουν ότι χαιρέτισες δύο κούκλες!».

 

Περιοδεία Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία με «μηνύματα» για ασφάλεια και παιδεία (φωτο)-6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή