Πρόταση Ν.Δ. για πλεόνασμα

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να σύρει την κυβέρνηση στη δική της πρόταση για τη διανομή του υπερπλεονάσματος –εφόσον υπάρχει– και, πάντως, να μη συρθεί από την κυβερνητική ατζέντα, ούτε στην υπόθεση του κοινωνικού μερίσματος ούτε στη «λάσπη» που η Πειραιώς περιμένει ότι θα εκτοξεύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ξεδιπλώνει η Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να προχωρήσει σε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την ανομία, την εγκληματικότητα και την ανοχή σε «Ρουβίκωνες».

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα, όπως προανήγγειλε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, η Ν.Δ. προτίθεται να καταθέσει τη δική της πρόταση. «Εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. Και έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ» είναι το δίπτυχο στο οποίο επιμένει η Ν.Δ., καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί. «Συμφωνεί ή διαφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους;» αναρωτήθηκε χθες η κ. Σπυράκη, θυμίζοντας ότι το υπερπλεόνασμα είναι προϊόν υπερφορολόγησης, «προϊόν στάσης πληρωμών, προϊόν μέτρων μιας απόδοσης». Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του Γιώργου Χουλιαράκη ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει τους συνεπείς φορολογουμένους της μεσαίας τάξης και τους ελεύθερους επαγγελματίες, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. μίλησε για «εξόντωση» των συνεπών φορολογουμένων.

Την ίδια ώρα, έστρωσε το χαλί για τη σημερινή σύγκρουση που θα έχει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ωρα του Πρωθυπουργού της ερώτησης που κατέθεσε πριν από μία εβδομάδα ο πρόεδρος της Ν.Δ. για την ανοχή της κυβέρνησης στην ανομία. Ο τρίτος όροφος της Πειραιώς γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αντιπερισπασμό με «λάσπη», επιμένοντας σε «συκοφαντίες» για τη Siemens και για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει ότι το ζήτημα της εγκληματικότητας και της γενικευμένης ανομίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα καλέσει τον πρωθυπουργό να απολογηθεί. «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. Καθημερινά απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες», σημείωσε η κ. Σπυράκη, φωτογραφίζοντας τα ζητήματα στα οποία θα επιμείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή.

Ανασφάλεια

Και αυτά δεν αφορούν μόνον περιστατικά όπως αυτό της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης, ούτε μόνον το άβατο των Εξαρχείων. Αφορούν ακόμη εγκληματικές πράξεις που βασίζονται στο γεγονός ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακούργημα με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου σήμερα είναι ελεύθεροι. Η Πειραιώς θύμισε, εξάλλου, χθες το περιστατικό της συνταξιούχου που «“σιδέρωσαν” κρατούμενοι που βρέθηκαν ελεύθεροι από τον νόμο Παρασκευόπουλου». «Οι Ελληνες πολίτες αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα στις πόλεις και στην ύπαιθρο», επεσήμανε η κ. Σπυράκη. Και αυτό διότι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει για την ανασφάλεια που βιώνουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και στο Μενίδι και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ειδικές αναφορές αναμένεται να κάνει και στην ανομία που επικρατεί στα πανεπιστήμια –εξάλλου, ο ίδιος έχει δεσμευθεί ότι επί των ημερών του η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου θα επανέλθει στην πραγματική της ουσία, που είναι η ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης– αλλά και στις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα». Την ίδια ώρα, η Πειραιώς δεν ξεχνάει τα μέτωπα της καθημερινότητας. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε χθες από τη Θεσπρωτία το ηλεκτρονικό εισιτήριο «μνημείο αποτυχίας και αναλγησίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή