Η κυβέρνηση βλέπει μείωση εγκληματικότητας

Η κυβέρνηση βλέπει μείωση εγκληματικότητας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, αυτό το οποίο βλέπουμε όλοι όσοι κυκλοφορούμε είναι χιλιάδες τουρίστες που καθημερινά βλέπουν τα αξιοθέατα», και διαβάζοντας μεταξύ άλλων στοιχεία από δελτίο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με περιστατικά πλαστογραφίας, αρπαγής τσαντών, ληστείες σπιτιών και σούπερ μάρκετ, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει σε σειρά επισημάνσεων του Κυρ. Μητσοτάκη για υποθέσεις μείζονος σημασίας κρουσμάτων ανομίας και εγκληματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε:

Α) Στον νόμο Παρασκευόπουλου: «Ανοίξατε τις πόρτες των φυλακών: «Σχεδόν δύο χιλιάδες έγκλειστοι, που είχαν καταδικαστεί για σκληρές κακουργηματικές πράξεις, βγήκαν από τη φυλακή. Πολλοί από αυτούς επέστρεψαν στο έγκλημα. Ορισμένοι, δυστυχώς, υπέπεσαν σε πράξεις σοβαρότερες από αυτές για τις οποίες είχαν καταδικαστεί».

Β) Στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄: «Στις φυλακές σήμερα συναγελάζονται μεγαλομαφιόζοι, τρομοκράτες, λοιποί ποινικοί. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί στη φυλακή».

Γ) Στην αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του νόμου προηγούμενων κυβερνήσεων για τη χρήση DNA κατά τις επιχειρήσεις εντοπισμού τρομοκρατών: «Η σύλληψη του παρ’ ολίγον δολοφόνου του κ. Παπαδήμου έγινε με βάση ένα νομοθέτημα που εσείς προσωπικά στο παρελθόν και αρκετοί από το κόμμα σας πολεμήσατε, καταψηφίσατε και κάποιοι ακόμη σήμερα ζητούν να καταργηθεί».

Δ) Στην κατάσταση των ΑΕΙ: «Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται συχνά σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων».

Ε) Στα όσα έλεγε ο σημερινός αρχηγός από τα αντιπολιτευτικά έδρανα: «Είχατε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ “παρακρατικές συμμορίες”.

ΣΤ) Στη δράση οργανώσεων όπως ο «Ρουβίκωνας» και στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια. «Σας απασχολούν οι συνεχείς επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη; Τι λένε οι αστυνομικοί, κ. Τσίπρα; Μη μου πείτε ότι δεν το έχετε ακούσει: «Δεν μας αφήνουν να επέμβουμε». Η εντολή της μη επέμβασης, κύριε Τσίπρα, είναι πολιτική και έχετε ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτό», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Παραδεχθείτε, έστω και σήμερα, ότι όλα όσα λέγατε ήταν σε λάθος κατεύθυνση. Σήμερα, δυστυχώς, η χώρα πληρώνει τις θύελλες των ανέμων που εσείς προσωπικά και η παρέα σας σπείρατε όλα αυτά τα χρόνια. Και όλα αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από κάποιες επιτυχίες της αστυνομίας, που έγιναν ερήμην σας».

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός μίλησε για κρούσματα ανομίας που υπάρχουν –όπως υποστήριξε– στον χώρο της Ν.Δ. και επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη ότι με την κριτική του δεν πλήττει την κυβέρνηση, αλλά την εικόνα της χώρας. Παράλληλα, προσέφερε απόλυτη πολιτική στήριξη στον κ. Ν. Τόσκα, και αφού δεν μίλησε συγκεκριμένα για κάτι από τα προαναφερθέντα ζητήματα, έκλεισε σημειώνοντας: «Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε επί της ουσίας απαντήσεις». Η θυελλώδης συζήτηση έκλεισε με τους δύο αρχηγούς να εκφράζουν διαφορετικές εκτιμήσεις αναφορικά με το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή