ΝΔ με αφορμή τα Paradise Papers: «Καλούμε την κυβέρνηση να ελέγξει τους πάντες και τα πάντα»

ΝΔ με αφορμή τα Paradise Papers: «Καλούμε την κυβέρνηση να ελέγξει τους πάντες και τα πάντα»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο των χθεσινών αποκαλύψεων εκατομμύρια εμπιστευτικών εγγράφων που ρίχνουν φως στο μυστικό κόσμο των offshore, η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να «να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της και να ελέγξει γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων, είναι μια πρόκληση για την Παγκόσμια Κοινότητα. Και ως πρόκληση το αντιμετωπίζει και η ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιότερος κόσμος, ούτε ελπίδα για τους εργαζόμενους, χωρίς διαφάνεια και δικαιοσύνη στα φορολογικά βάρη».

Οι εν λόγω αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν «την άδικη, παράλογη, τραγική  πραγματικότητα του κόσμου μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η παγκόσμια ελίτ αποκρύπτει τεράστια χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, αποφεύγοντας συστηματικά τον έλεγχο και την φορολόγηση των οικονομικών της δραστηριοτήτων. Και αυτό, την στιγμή που δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης και της ασύδοτης εκμετάλλευσης», συμπληρώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει «να ξεφύγει επιτέλους από την γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Και να συνειδητοποιήσει ότι οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή