Πολιτική κόντρα με αφορμή την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη

Πολιτική κόντρα με αφορμή την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη

3' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική διάσταση άρχισε να παίρνει το βράδυ της Δευτέρας η επίθεση κατά αστυνομικών κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην όδό Χαριλάου Τρικούπη μετά τις εκκλήσεις για την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού Ν. Τόσκα αλλά και την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας η οποία καλεί τον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες, καθιστώντας τον υπεύθυνο για το μέγεθος που έχει λάβει το ευρύτερο πρόβλημα της ανομίας στη χώρα.

Από την πλευρά του το γραφείο του πρωθυπουργού κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για μικροκομματικά οφέλη, παιχνίδια εντυπώσεων και φθηνή αντιπολίτευση, ενώ καταδίκασε την «προβοκατόρικη επίθεση». Παράλληλα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας σε άμεση επικοινωνία του με τον κ. Τόσκα «έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Λίγο μετά το συμβάν, την παραίτηση του Ν.Τόσκα, ζήτησαν σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κ.κ. Γιάννης Μανιάτης και Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί, ή να τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. «Να τον παραιτήσει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είναι η πρωτη φορά, και δεν θα είναι η τελευταία, έχουν παράξενη ανοχή (στην κυβέρνηση)… Αυτό που ζητάμε είναι την απομάκρυνση αυτή τη στιγμή του Τόσκα» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Ζητώ την άμεση απομάκρυνση του Τόσκα… Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα ανίκανος. Είναι γνώστης των περιστατικών πολύ πριν συμβούν. Είναι επικίνδυνη ανικανότητα… Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, θα πρέπει να απομακρυνθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

Αμεσες ήταν και οι παρεμβάσεις των υπολοίπωνν υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε τα εξής: «είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη, πριν από λίγους μήνες είχαμε και τραυματία αστυνομικό, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της Κυβέρνησης. Πολύ φοβάμαι πως οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στα Εξάρχεια. Αναμένω ενημέρωση από τους αρμοδίους οι οποίοι ακόμη δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας. Φαίνεται δυστυχώς πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ρουτίνα από την κυβέρνηση. Δεν είμαστε μόνοι μας εκεί υπάρχει ζωή στα Εξάρχεια και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψη. Τα πάντα περνούν από το μυαλό μας. Ένα είναι ξεκάθαρο. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριο μας και θα επιβάλλουμε την ασφάλεια στην Κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους Τσίπρας και Τόσκας. Υπάρχει διαχειριστική ανεπάρκεια… Τι περιμένουν, να θρηνήσουμε νεκρούς;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση στα Εξάρχεια στο παρελθόν» δήλωσε από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Θέλουν να υπάρξει νεκρός, κλίμα πόλεμου» διαπίστωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ τόνισε ότι «Είναι απολύτως καταδικαστέο φαινόμενο βίας. Δεν είναι τυχαίο το χτύπημα αυτό, έχει στόχο το μεγάλο εγχείρημα για την ένωση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θέλει να ενώσει το λαό» είπε ο κ. Καμίνης.

Ακολούθως, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η «η αποψινή επίθεση δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για το μέγεθος που έχει λάβει το ευρύτερο πρόβλημα της ανομίας στη χώρα. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», ήταν το σχόλιο του προέδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter.

 

 

«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Με ανάρτησή του στο τουίτερ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι «Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια». Όπως προσθέτει ο κ. Καμμένος, «κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ». «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή