ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση νόμου Παρασκευόπουλου και φυλακές τύπου Γ’ ζητά η Ν.Δ.

Κατάργηση νόμου Παρασκευόπουλου και φυλακές τύπου Γ’ ζητά η Ν.Δ.

Δεύτερο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης για το ζήτημα της ασφάλειας προκαλεί η χθεσινή επίθεση αγνώστων κατά των ΜΑΤ που βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.

Συνεχίζοντας, ουσιαστικά, από εκεί που σταμάτησε η συζήτηση στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, προανήγγειλε ότι η Ν.Δ καταθέτει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ' (ύψιστης ασφαλείας) ενώ επετέθη στον Πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι σε όλα τα ζητήματα που ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε στη Βουλή, «ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες. Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στη Βουλή μίλησε για «τις επιπτώσεις του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν, την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος, τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα, την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η Κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει».

«Σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες. Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μέρες για να εκδηλωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

«Απευθύνω μια ακόμη έκκληση στον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς  τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε:

«Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της».

«Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα. Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε», κατέληξε.