Διαψεύδει ο Π. Καμμένος, επιμένει η αντιπολίτευση

Διαψεύδει ο Π. Καμμένος, επιμένει η αντιπολίτευση

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και χθες η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο και στην αντιπολίτευση για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων του ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτήν Ελληνας μεσάζων, καθώς επίσης και για τις λεπτομέρειες της απομάκρυνσης ταξιάρχου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Στην απάντησή του προς τους αρμοδίους της Ν.Δ. Β. Κικίλια και Αν. Δημοσχάκη, ο υπουργός Αμυνας παρέπεμψε στη συμφωνία και τη συζήτησή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Επίσης, τονίζει ότι «δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα. Η συμφωνία υπεγράφη με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας». Ο κ. Καμμένος τονίζει ότι τη γνησιότητα της εξουσιοδότησης του Βασίλη Παπαδόπουλου επιβεβαίωσε η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών «μέσω των διπλωματικών μας αρχών».

Οπως είπε, η πώληση δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη καθώς «μετά την υπογραφή της σύμβασης, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έπρεπε εντός 10 ημερών να ανοίξει σε τράπεζα (του υπεδείχθη ΙΒΑΝ) ανέγκλητη πίστωση, πράξη η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί». Ο κ. Καμμένος αναφέρεται, επίσης, σε ανώτατο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς και ανώτερο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας που, όπως είπε, «εκτιμήθηκε ότι αυτοί προέβησαν σε ενέργειες, πέραν των προβλεπομένων, οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας για την εν λόγω διακρατική συμφωνία παρά τη σαφή και ρητή διαταγή της ηγεσίας».

Την υπόθεση χθες ανακίνησε εκ νέου ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, επισυνάπτοντας τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του ταξιάρχου που περιγράφει την υπόθεση. Ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για «υποτιθέμενη διακρατική συμφωνία» και ρωτάει αν αυτή υπογράφηκε «με αντισυμβαλλόμενο Ελληνα ιδιώτη και την εταιρεία του». Επίσης, παραπέμποντας στην αναφορά, ρωτάει αν ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε γραπτώς ότι «…Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του κυρίου Β.Π.».

Στην αναφορά που δημοσιοποιεί ο κ.  Ανδρέας Λοβέρδος, γίνεται λόγος για το επεισόδιο της 30ής Αυγούστου 2017 στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας παρουσία, μεταξύ άλλων, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του αρχηγού ΓΕΣ.

Σε εκείνο το επεισόδιο, σύμφωνα με την αναφορά του ταξιάρχου, εδόθη εντολή για φρουρούμενη παραμονή του ταξιάρχου στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργείου.

Ενημέρωση

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στις 13 Ιουνίου η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ενημερώθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ ότι «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα του Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνουν “government to government”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή