Λύση για e-πλειστηριασμούς αναζητεί το Μαξίμου

Λύση για e-πλειστηριασμούς αναζητεί το Μαξίμου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τις σχετικές διαδικασίες, εκφράζοντας φόβους για την ασφάλειά τους, επιδιώκει να δώσει άμεσα η κυβέρνηση. Συνεπής στην υπόσχεση για ταχεία ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης με πλήρη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των εταίρων, η κυβερνητική ηγεσία εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κωλυμάτων στην πορεία αυτή. Ετσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις αμέσως επόμενες ημέρες και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, θα επιδιωχθεί λύση σε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων. «Θα τους δοθούν οι εγγυήσεις ασφάλειας που ζητούν, η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη, και θεωρούμε ότι με τις εγγυήσεις αυτές δεν θα συντρέχει πλέον λόγος για συνέχιση της αποχής από τους πλειστηριασμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναγνώρισε ότι ετέθη το ζήτημα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκπλήρωση των αιτημάτων των συμβολαιογράφων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα που έχει προκύψει με τους πλειστηριασμούς χαλάει τη γενική εικόνα, όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς, όπως ανέφερε, στη συζήτηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η Ελλάδα απασχόλησε μόλις για δύο λεπτά, και επιβεβαιώθηκαν το πολύ θετικό κλίμα και η θετική της πορεία.

Πάντως, μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να λύσει το θέμα, δεδομένης της δυσκολίας που αντικειμενικά υπάρχει στην εξασφάλιση προστασίας και εγγυήσεων ασφάλειας στους συμβολαιογράφους, μετά και τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έναντι συμβολαιογραφικών γραφείων το προηγούμενο διάστημα. Επιπλέον, πολιτικά η έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποτελεί δύσκολο στη διαχείρισή του ζήτημα, που θα φέρει το κυβερνών κόμμα αντιμέτωπο, για άλλη μία φορά, με τις κινηματικές εκφάνσεις του στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν.

Στην τελική ευθεία

Το ζήτημα αναμένεται ότι θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τη στήριξη της οποίας προς την κυβέρνηση ο κ. Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αναθερμάνει, στην τελική ευθεία των δύσκολων ζητημάτων που πρέπει να κλείσουν, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Μαζί με τις αλλαγές στα χορηγούμενα επιδόματα και τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ, η έναρξη των πλειστηριασμών συμπληρώνει τη δέσμη των απαιτητικών στην πολιτική διαχείρισή τους ζητημάτων. Ο τρόπος με τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε χθες άμεσα να δείξει ότι δεν επιθυμεί να εγκλωβιστεί σε παρατεταμένες διαβουλεύσεις με τους εταίρους, αλλά θα επιδιώξει άμεσα να προχωρήσει το θέμα των πλειστηριασμών, δίνει το μήνυμα που αναμένεται να επικοινωνήσει προς τους βουλευτές του σήμερα ο πρωθυπουργός: ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο τελευταίο, αλλά αναγκαίο στάδιο των δύσκολων συμβιβασμών, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την έξοδο από τα μνημόνια και απαιτείται από όλους συστράτευση σε αυτή την τελική ευθεία.

Στον αντίποδα των δύσκολων συμβιβασμών, θα προβάλει τη θετική προοπτική κατανομής κοινωνικού μερίσματος, το ύψος του οποίου και ο τρόπος κατανομής αναμένονται ότι θα συγκεκριμενοποιηθούν πριν από το τέλος του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή