Το «τρίτο ημίχρονο» της τηλεμαχίας

Το «τρίτο ημίχρονο» της τηλεμαχίας

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά αποτιμούν άπασες οι πλευρές την επόμενη μέρα του δεύτερου και τελευταίου debate της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας τα σημεία στα οποία εκτιμούν ότι υπερτέρησαν έναντι των ανθυποψηφίων τους. Η τηλεμαχία, που σημείωσε μεγαλύτερη τηλεθέαση από την πρώτη, με τις μετρήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 200.000 τηλεθεατές μόνο στην ΕΡΤ2, κύλησε ομαλά χωρίς να ανέβουν ιδιαιτέρως οι τόνοι της αντιπαράθεσης, καθώς οι υποψήφιοι επιχείρησαν να προτάξουν θετικό αφήγημα και να χτίσουν το προφίλ τους πάνω στην επόμενη μέρα.

«Σαφής, καθαρός λόγος»

Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν πως η κ. Γεννηματά είχε ηγετική παρουσία και τον πιο «σαφή και καθαρό λόγο». Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν την ενωτική στάση της, κάτι που και η ίδια η επικεφαλής της ΔΗΣΥ επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, υπενθυμίζοντας πως το όλο εγχείρημα δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν δεν έπαιρνε η ίδια την πρωτοβουλία.

Στο Ποτάμι στέκονται στη συνολική παρουσία του κ. Θεοδωράκη, που ήταν «σαφής» σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ασφάλεια. Στη Σεβαστουπόλεως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση και για την απάντηση στα περί αρχηγικού κόμματος, εκεί όπου ο κ. Θεοδωράκης έφερε ως επιχείρημα τα τρία συνέδρια που έχουν διεξαχθεί στον σύντομο βίο του Ποταμιού.

Την ενωτική θέση του για νέο ενιαίο κόμμα που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές, υπογραμμίζουν στο επιτελείο του Γ. Καμίνη, εστιάζοντας στο ότι δεν μπορεί να ψηφίσει ο κόσμος για κάτι νέο και να παραμείνουν ως έχουν οι Κ.Ο. Ο δήμαρχος της Αθήνας έδωσε έμφαση στη θητεία του στην πλατεία Κοτζιά και στο «νοικοκύρεμα» των οικονομικών.

Ο στόχος του Ν. Ανδρουλάκη, που ήταν να αναδειχθεί το δίπολο του ίδιου με «αντίπαλο» τη Φ. Γεννηματά, επετεύχθη. Συνεργάτες του ευρωβουλευτή σημείωναν πως ο υποψήφιος ανέδειξε παράλληλα και τη γνώση που έχει για τα ευρωπαϊκά θέματα, σημείο που υπερτερεί έναντι της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στα θετικά του και το γεγονός ότι δεν φοβήθηκε τις «γωνίες», όπως στο θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, αναδεικνύοντας το προοδευτικό προφίλ του.

Στο στρατόπεδο του Γ. Ραγκούση υπάρχει ικανοποίηση, καθώς πιστεύεται πως μία ακόμη φορά ο πρώην υπουργός έδωσε το δικό του στρατηγικό στίγμα. «Ατζέντα» είναι η λέξη που χρησιμοποιούν για την παρουσία του, εστιάζοντας στις προτάσεις για την οικονομία, την πρόταση για Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με στόχο την ανατροπή του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος που δέχτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα και τέλος στη διπλή άρνηση απέναντι στους «Καμμένο και Γεωργιάδη».

«Μίλησε περισσότερο από κάθε άλλον για τους μη προνομιούχους και τη μεσαία τάξη», λένε συνεργάτες του Γ. Μανιάτη, υπογραμμίζοντας πως ο βουλευτής Αργολίδας μίλησε για «διπλή ανατροπή»: από τη μία στην παράταξή του και από την άλλη στη χώρα. Βασικό σημείο στον λόγο του ήταν και το «πολιτικό ΑΣΕΠ», όπου εστίασε στην αξιοκρατία.

23 σημεία ψηφοφορίας σε 11 χώρες

Ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής, οι τελευταίες εκκρεμότητες, όπως επί παραδείγματι οι κάλπες του εξωτερικού, έχουν διευθετηθεί. Ο τελικός αριθμός προβλέπει 23 σημεία ψηφοφορίας σε 11 συνολικά χώρες, με τη Γερμανία να έχει την πρωτοκαθεδρία με συνολικά 8 κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στο Παρίσι, καθοριστική ήταν η συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά του κ. Κοτζιά, καθώς όπου ζητήθηκε βοήθεια ο αρμόδιος τομέας απόδημου ελληνισμού κινητοποιήθηκε και δόθηκαν λύσεις σε προβλήματα όπως είναι ο χώρος διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάλπες του εξωτερικού θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα της κάθε χώρας. Η απόφαση ελήφθη με κριτήριο το γεγονός ότι σε πολλές χώρες του εξωτερικού Κυριακή απόγευμα περιορίζεται υπερβολικά η κίνηση. Θα ακολουθήσει η καταμέτρηση, χωρίς όμως να υπάρξει ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά αντιθέτως αυτά θα ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα στις 9 ώρα Ελλάδος, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και στο εσωτερικό η διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή