ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρωτάς για Γαβρόγλου: Η στοχοποίηση του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ κ. Ζαπράνη δεν συνάδει με ανακοίνωση Υπουργείου

Μαυρωτάς για Γαβρόγλου: Η στοχοποίηση του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ κ. Ζαπράνη δεν συνάδει με ανακοίνωση Υπουργείου

Πρόκειται για «ανακοίνωση Υπουργείου ή του κουτσομπόλη της γειτονιάς;» ρωτά ο Γιώργος Μαυρωτάς, Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρωτοετείς φοιτητές του ΠΑΜΑΚ στην τελετή υποδοχής τους ανέγνωσαν κείμενο που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας, μέσα από τη μελέτη και την έρευνα».

Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε στον κ. Ζαπράνη λέγοντας του να διαβάσει επιστολή στους φοιτητές στην οποία θα λέει, μεταξύ άλλων, «δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω, μιας και η αρλουμπολογία πρέπει να έχει όρια.

Ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε: «Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εναντίον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (το “παράπτωμα” ήταν ότι περιέλαβε τον όρο “αριστεία” σε κείμενο που διένειμε στους πρωτοετείς φοιτητές), είναι πρωτοφανής και σοκάρει ως προς το ύφος και ως προς το περιεχόμενό της.

Αφενός το ειρωνικό ύφος και η άνευ προηγουμένου στοχοποίηση δεν συνάδει με ανακοίνωση Υπουργείου αλλά περισσότερο με κουτσομπόλη της γειτονιάς, και αφετέρου το περιεχόμενο δεν μπορεί να περιλαμβάνει νουθεσίες προς τους Πρυτάνεις πώς θα επιτελούν το έργο τους και πότε θα καλούν και πότε όχι την αστυνομία. Άραγε αυτό είναι το αυτοδιοίκητο που ονειρεύεται ο κ. Γαβρόγλου; Να συμμορφώνονται οι Πρυτάνεις με τις ειρωνικές υποδείξεις του;

Ας κοιτάξει λίγο ο Υπουργός τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στα άλλα Πανεπιστήμια για τα θέματα ασφάλειας (όπως σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο έκλεισε για 4 ώρες διαμαρτυρόμενο για τη διακίνηση ναρκωτικών) και ελπίζουμε να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειές και όχι ειρωνικός επικριτής τους».