ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σε μακροχρόνια ανέργους και μείωση ΕΝΦΙΑ το υπερπλεόνασμα του 2017

mitsotakis-se-makrochronia-anergoys-kai-meiosi-enfia-to-yperpleonasma-toy-2017-2217004

Την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διανομή του μερίσματος του 2017 παρουσίασε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 4ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σημείωσε ότι το πλεόνασμα βασίζεται στην εξοντωτική φορολόγηση των έντιμων και συνεπών Ελλήνων, όπως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προκλητικά παραδέχεται, στη μη – χορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και σε μη καταβολή των υποχρεώσεων του Κράτους, παρουσίασε τρεις, ουσιαστικά, προτάσεις διανομής του μερίσματος. Συγκεκριμένα, πρότεινε:

– τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στους πλέον αδύναμους, τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, με ειδική πρόβλεψη το επίδομα να είναι μεγαλύτερο για ανέργους που έχουν οικογένειες με παιδιά ή και μονογονεϊκές οικογένειες

– την, εντός του 2017, μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο ώστε αυτή να ευνοήσει πρωτίστως τους φτωχότερους Έλληνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. «Ειδικότερα, προτείνουμε όσοι το 2017 πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 500 ευρώ να έχουν μείωση 30%, όσοι καταβάλουν μέχρι 1.500 ευρώ να τους επιστραφεί το 20% και όσοι πληρώνουν πάνω από 1.500 ευρώ να έχουν μείωση 10%» σημείωσε ο Πρόεδρος της Ν.Δ.

– την αποπληρωμή, τέλος, μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους πολίτες, ιδίως δε σε όσους το Κράτος οφείλει συντάξεις.