Τουρκικές ακταιωροί στην περιοχή των Ιμίων

Τουρκικές ακταιωροί στην περιοχή των Ιμίων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως συνήθης, αν και σταθερά ανησυχητική, περιγράφεται η δραστηριότητα ακταιωρών της τουρκικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ιμια. Χθες το μεσημέρι δύο τουρκικές ακταιωροί πραγματοποίησαν ελιγμούς, κοντά στις νησίδες, μπαινοβγαίνοντας στα χωρικά ύδατα, ενώ παρακολουθούνταν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Η δραστηριότητα παρατηρήθηκε επί περίπου δύο ώρες χθες το μεσημέρι. Παρά την αξιολόγηση της δραστηριότητας ως ελάχιστα ανησυχητικής, αξίζει να παρατηρηθεί ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έπειτα από την ανακοίνωση της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στιγμές έντασης στο Αιγαίο εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η τουρκική παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο ήταν ανάμεσα στα ζητήματα που συζήτησαν στο Αμβούργο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Φόλκερ Βίκερ. Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Γερμανίας. Ο κ. Αποστολάκης παρασημοφορήθηκε από τον κ. Βίκερ, εκ μέρους του Γερμανού προέδρου, με το μοναδικό μετάλλιο που απονέμεται εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, σε αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς. Εν συνεχεία, ο κ. Αποστολάκης εκφώνησε ομιλία στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου της Μπούντεσβερ, για τον ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως παρόχου ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή