ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Παρακράτος και χυδαιότητα»

Μητσοτάκης: «Παρακράτος και χυδαιότητα»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την «ανανδρία» της να χτυπά τη σύζυγό του αντί για τον ίδιο και για την προσπάθεια να διασωθεί με «λάσπη, χυδαιότητα και παρακράτος, για να συκοφαντήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους», εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Να με κοιτάξουν στα μάτια και αν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα και όχι τη γυναίκα μου», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χρησιμοποιώντας τη ρήση του Ν. Καζαντζάκη ότι το «ψέμα είναι ανανδρία» πρόσθεσε ότι «το να επιτίθεται κανείς πλαγίως και με υπονοούμενα στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια γυναίκα που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα, έχει διακριθεί στον ιδιωτικό τομέα και προσπαθεί να πετύχει στη δική της δραστηριότητα, είναι διπλή ανανδρία».

Νωρίτερα, απαντώντας στην εφημερίδα «Εθνος» που δημοσιεύει τη λίστα των Paradise Papers εμφανίζοντας τη Μαρέβα Μητσοτάκη ανάμεσα στα 130 ελληνικά ονόματα που βρίσκονται στη λίστα της Appleby και που φέρονται να συνδέονται με εταιρείες offshore, η κ. Μητσοτάκη σημειώνει πως ουδέποτε έκρυψε τη νόμιμη επαγγελματική της δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, κάτι που αναφέρεται και στο βιογραφικό της. Προσθέτει, δε, πως το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε ως θεματοφύλακα την Goldman Sachs Execution & Clearing LP και ως συνεργαζόμενη τράπεζα την JPMorgan London και ότι ο θεσμικός ρόλος των δύο αυτών παγκοσμίου κύρους τραπεζικών λογαριασμών διασφάλιζε την πλήρη τήρηση των κανόνων διαφάνειας και όλους τους απαραίτητους Anti Money Laundering (AML) ελέγχους. Η εταιρεία, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα των Paradise Papers, ήταν ουσιαστικά ανενεργή από το 2012.

Την ίδια ώρα, διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με δημοσιεύματα, κυρίως της εφημερίδας Documento, που αναφέρονται σε συνομιλίες ποινικών κρατουμένων με διάφορα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.