Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των βουλευτών οι υπουργοί

Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο των βουλευτών οι υπουργοί

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντιδιαστολή με τη μεγάλη εικόνα επιτυχίας που θέλησε να οικοδομήσει ο πρωθυπουργός, μια σειρά από ψηφίδες δύσκολης διαχείρισης και συχνά αποτυχίας στην καθημερινότητα αναδείχθηκε μέσα από τις τοποθετήσεις βουλευτών που πήραν τον λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σταθερό αίτημα των βουλευτών ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα βήματα για να κερδηθεί η μάχη της καθημερινότητας ακούστηκε για άλλη μία φορά. Σε συνδυασμό με τη διαμαρτυρία ότι οι ίδιοι, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν αυτήν τη μάχη έναντι της δυσαρέσκειας που εισπράττουν από τους πολίτες για δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, βρίσκουν ελάχιστη ή και καθόλου ανταπόκριση και συνεργασία από υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων, οι οποίοι συχνά «δεν βγαίνουν καν στα τηλέφωνα». Οι διαμαρτυρίες κατά των υπουργών εστιάστηκαν και σε ένα ακόμη επίπεδο, αυτό της ενημέρωσης για την κυβερνητική πολιτική, την όποια, όπως είπαν οι βουλευτές, καλούνται να υπερασπιστούν, χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα για το πλαίσιο εντός του οποίου η κυβέρνηση κινείται.

Οι e-πλειστηριασμοί

Στα επιμέρους θέματα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας για το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που πρόκειται να αρχίσουν άμεσα, τόνισε ότι υπάρχει επαρκής προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι τα πλήρη στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού θα είναι ευχάριστη έκπληξη ως προς το τελικό ποσό που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση. Από την πλευρά των βουλευτών, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις. Κάποιοι ζήτησαν ενίσχυση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων, άλλοι τάχθηκαν υπέρ της οριζόντιας διανομής του μερίσματος με καθαρά εισοδηματικά κριτήρια, ενώ από ορισμένους ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα παροχής κάποιας φορολογικής ελάφρυνσης προς τους πιο αδύναμους.

Πετρέλαιο θέρμανσης

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών είχαν και το στοιχείο της εντοπιότητας, καθώς οι βουλευτές ορεινών περιοχών εξέφρασαν την αγωνία τους για τις περικοπές στο επίδομα θέρμανσης. Η αύξηση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών και η κατάσταση ασφυξίας που επιστρέφει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου επισημάνθηκαν από βουλευτές της περιοχής. Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης αναφέρθηκε, σε σχέση με το προσφυγικό και σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης που είχε γίνει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Φίλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή