ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: «Υβρις» η έξοδος Κουφοντίνα από τη φυλακή

Ντ. Μπακογιάννη: «Υβρις» η έξοδος Κουφοντίνα από τη φυλακή

«Είναι ύβρις αυτό που είδα πριν από λίγο» δήλωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ, συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, λίγο μετά την έξοδό του από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι όσοι διαμαρτύρονται για την 48ωρη άδεια που δόθηκε στο κορυφαίο στέλεχος της «17 Νοέμβρη», «ασχημονούν και παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη».

«Ηταν η ίδια η σύνθεση του Συμβουλίου των φυλακών που είχε απορρίψει τις μέχρι τώρα αιτήσεις του Κουφοντίνα, αλλά τελευταία είχε αλλάξει ο αρμόδιος εισαγγελέας», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε ότι «η 48ωρη άδεια Κουφοντίνα είναι μια πράξη συμβολική γιατί η κυβέρνηση ήθελε ένα άλλοθι αριστεροσύνης».

«Ας έβγαινε να πει αυτό που λέμε και εμείς, ότι κακώς αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας αλλά δεν το έκανε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Αλεξία Μπακογιάννη μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για «περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανοχής», τονίζοντας πως «δικαιώματα δεν έχει μόνο ο Κουφοντίνας, έχω και εγώ, η μάνα του Αξαρλιάν». «Βγάζουμε έξω» έναν άνθρωπο που «δεν μετάνιωσε ποτέ» και «που έχει κάθε διάθεση» να πράξει τα ίδια, είπε μεταξύ άλλων.