Μητσοτάκης: Θεωρούμαι μεταρρυθμιστής ακόμη και εντός Ν.Δ, κι αυτό μερικές φορές προκαλεί εντάσεις

Μητσοτάκης: Θεωρούμαι μεταρρυθμιστής ακόμη και εντός Ν.Δ, κι αυτό μερικές φορές προκαλεί εντάσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθερμος υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων, ακόμα κι αν αυτές προκαλέσουν τριγμούς στο ίδιο του το κόμμα εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ν.Δ,. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Politico.

To «αουτσάιντερ» των εκλογών της δεξιάς παράταξης, γράφει το Politico, παρά το ότι είναι γιος πρώην πρωθυπουργού κατάφερε να κερδίσει την προεδρία της Ν.Δ.από μια δεξαμενή συνηθισμένων κεντροδεξιών ψηφοφόρων και όχι από κομματικές ελίτ.

«Η πορεία μου δεν είναι η πορεία ενός κατ' επάγγελμα πολιτικού», σημειώνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπληρώνει «σπούδασα στις ΗΠΑ και δούλεψα δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα προτού μπω στον πολιτικό στίβο»

Κληθείς να αποτιμήσει το χρόνο διακυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο  για απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό λαό.

«Αν απλά ανατρέξεις στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014, προβλέπει ανάπτυξη 2,9% για το 2015 και 3,6% για το 2016. Και τα δύο αυτά χρόνια είχαμε, τελικά, ύφεση» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. καταλήγοντας: «οι Έλληνες πληρώσαμε ένα πολύ βαρύ λογαριασμό για τον κ. Τσίπρα».

.   

Σχετικά με τις φιλοδοξίες του, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως είναι πρόθυμος να  προχωρήσει σε βαθιές τομές μόλις αναλάβει την εξουσία και σχολιάζει πως «υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ικανότητας, επαγγελματισμού και διοίκησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή