Γεννηματά: Προτεραιότητες, ενότητα και ανανέωση

Γεννηματά: Προτεραιότητες, ενότητα και ανανέωση

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο του προεκλογικού αγώνα των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι γεγονός. Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι επίδοξοι αρχηγοί του νέου φορέα βάζουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ, στρέφοντας πλέον το βλέμμα τους στο «κυρίως μενού», που δεν είναι άλλο από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική ομιλία της στον Σπόρτινγκ βάζοντας σε πρώτο πλάνο την ενότητα. Η «ακτινογραφία» της τελευταίας ομιλίας της κ. Γεννηματά δείχνει πως ουσιαστικά έκανε μια «περίληψη» των αρχών και θέσεών της, όπως εκφράστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Αν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τα βασικά σημεία, αυτά θα ήταν με βεβαιότητα το διακύβευμα της ενότητας την επόμενη μέρα, η ανανέωση και ο προγραμματικός της λόγος, που στηρίχθηκε πιστά στις ίσες αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Την ίδια ώρα, την κεντρική ομιλία του πραγματοποίησε και ο Γ. Καμίνης στο Βελλίδειο. Ο δήμαρχος της Αθήνας είχε ρίξει μεγάλο βάρος το τελευταίο διάστημα στη συμπρωτεύουσα, όπου είχε βρει θερμή στήριξη στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη. Ο κ. Καμίνης εστίασε στην υψηλή συμμετοχή και στην προσπάθεια «ακύρωσης των κομματικών στρατών».

Ο Στ. Θεοδωράκης

Σήμερα κλείνει την προεκλογική εκστρατεία του και ο Στ. Θεοδωράκης με ομιλία στο Ζάππειο στις 8 το βράδυ. Στόχος, όπως λένε συνεργάτες του στην «Κ», η εμπέδωση της λογικής πως «στόχος είναι να ξαναγίνει το κέντρο πρωταγωνιστής».

Τέλος, στη Βόρεια Ελλάδα θα κλείσει τον προεκλογικό του αγώνα ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα μιλάει στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο και αύριο περιοδεύει στις Σέρρες, ενώ στην Πελοπόννησο θα βρεθεί ο Γ. Μανιάτης (Λακωνία, Μεσσηνία και Aργολίδα).

Μανιφέστο Γερουλάνου

Με ένα μακροσκελές κείμενο στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο κ. Π. Γερουλάνος παρενέβη στις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς. Το κείμενο, 12 σελίδων, θυμίζει σε πολλά σημεία πολιτικό μανιφέστο, καθώς χωρίζεται σε τομείς, ενώ έχει έντονο «σοσιαλιστικό» χαρακτήρα, καθώς τιτλοφορείται «Μια νέα σοσιαλιστική πρόταση για την απελευθέρωση του Ελληνα». Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως το πολιτικό σύστημα θα κριθεί από τη στάση του απέναντι σε έξι βασικά δικαιώματα του πολίτη, «της ισότητας, της συμμετοχής, της προόδου, της δημιουργίας, της ασφάλειας και της εκπροσώπησης». Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μπορεί να σταθεί ξανά όρθια, σημειώνει πως «από την κρίση ή θα βγούμε μαζί ή δεν θα βγούμε καθόλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή