Θεοδωράκης: O νόμος της κυβέρνησης για τις φυλακές διευκολύνει τον Κουφοντίνα και τους όμοιους του

Θεοδωράκης: O νόμος της κυβέρνησης για τις φυλακές διευκολύνει τον Κουφοντίνα και τους όμοιους του

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης, εξήγησε πως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας ήταν ένα παζάρι που είχε κάνει η κυβέρνηση με πολλούς ανθρώπους που ήταν στις φυλακές και δεν ήθελαν να πάνε στις φυλακές τύπου Γ'.

«Ο τρίτος νόμος που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη βουλή ήταν η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ήταν μία προμελετημένη πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στο Γιώργο Παπαδάκη.

«Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «οι φυλακές που έχουμε σήμερα δεν διευκολύνουν τον φτωχό που έχει διαπράξει ένα μικρό αδίκημα αλλά αυτόν που έχει γνωριμίες στη φυλακή, αυτόν που έχει τα χρήματα, αυτόν που έχει τους καλούς δικηγόρους και αυτόν που έχει κάνει ένα μεγάλο έγκλημα». «Διευκολύνει τον Κουφοντίνα και τους ομοίους του», υπογράμμισε. 

Να μην τοποθετείται στην αριστερά ο νέος φορέας

Μιλώντας για τις εκλογές της Κυριακής για την εκλογή επικεφαλής του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος. Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ τόνισε ότι «ο προοδευτικός φορέας δεν είναι δεκανίκι, ο προοδευτικός φορέας είναι μία μεγάλη προοδευτική δύναμη που τη στιγμή των εκλογών θα αποφασίσει τις σωστές κινήσεις για να μην μείνει η χώρα ακυβέρνητη». Επιπλεόν, επεσήμανε ότι πρέπει να είναι σαφές ότι ο νέος φορέας δεν τοποθετείται στην αριστερά. «Η κυρία Γεννηματά έχει πει πως η κύρια αντίθεση σήμερα είναι αριστερά – δεξιά , ο Γιώργος Καμίνης θέλει μεταρρυθμίσεις με αριστερό πρόσημο, εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής γιατί όλα αυτά μυρίζουν λίγο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. 

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δίστασε να πει ότι ο ίδιος έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δεν τον αλλάζει ανάλογα με τον καιρό. «Το όριο είναι 200.000, αν πάμε κάτω από 200.000 έχουμε ηττηθεί. Για να υπάρξει αυτή η μεγάλη συμμετοχή, το προσπάθησα από την πρώτη στιγμή και το κατάφερα. Έτσι δεν θα ψηφίζουν μόνο τα μέλη του νέου ενιαίου φορέα αλλά και όλοι οι φίλοι». «Μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν και πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν και αυτοί που φλερτάρουν με τη Νέα Δημοκρατία, όσοι φεύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτοί που έχουν μία προοδευτική ματιά σε αυτό χώρο», δήλωσε συγκεκριμένα. 

Στο ερώτημα, αν μετά τις εκλογές φύγουν οι υποψήφιοι που θα έχουν χάσει, εμφανίστηκε σίγουρος πως δεν θα φύγει κανείς γιατί όπως είπε «θα έχουν πίσω τους 200.000 ψήφους. Αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει τότε δεν υπάρχει ζήτημα να φύγει κανείς», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή