Ν.Δ.: Πιθανή η πρόταση δυσπιστίας

Ν.Δ.: Πιθανή η πρόταση δυσπιστίας

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση της Ν.Δ. να κλιμακώσει τη σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο για τη «σκοτεινή υπόθεση» της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χθεσινοβραδινή του παρέμβαση. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμήνυσε μάλιστα ότι «όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι πάνω στο τραπέζι», αφήνοντας επί της ουσίας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

«Καμμένος και Τσίπρας πάνε μαζί, είναι το ίδιο πράγμα και θα καταδικαστούν μαζί», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του (στο Action 24) χαρακτηρίζοντας «μείζον» το θέμα της Σαουδικής Αραβίας και προαναγγέλλοντας επί της ουσίας ότι το ζήτημα θα έχει συνέχεια. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα από μια «αμείλικτη πραγματικότητα», κάδρο στο οποίο έβαλε και τη στοχοποίηση της συζύγου του Μαρέβας εδώ και μήνες. «Είναι άνανδρο, δεν έχει καμιά απολύτως ευθύνη, η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο», επανέλαβε, ενώ επέμεινε ιδιαιτέρως στο θέμα της ασφάλειας και της τρομοκρατίας.

«Μιλάω πολιτικά και όχι προσωπικά», σημείωσε για το ζήτημα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει πολιτική καταδίκη της απόφασης από την πλευρά της κυβέρνησης. Ερωτηθείς για την υπόθεση του υιού του Νίκου Βούτση (που υποδέχθηκε τον Κουφοντίνα, γεγονός που επισημάνθηκε σε ανακοίνωση της Ν.Δ.), ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Η παρουσία των τριών που υποδέχθηκαν, ωστόσο, τον Κουφοντίνα, πρόσθεσε, αποτελεί απόδειξη των συγκοινωνούντων δοχείων αντιεξουσιαστών και τρομοκρατών.

«Η ασφάλεια δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο», επέμεινε, ενώ ερωτηθείς για την κριτική του προς την ακροαριστερή βία, θύμισε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά ήταν που άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχει τακτική και καλή επαφή με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και «πολύ καλή σχέση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη». Τόνισε ότι τους συμβουλεύεται, αλλά μόνος του παίρνει τις αποφάσεις του. Αποκάλυψε δε ότι έχει ήδη έτοιμο τον κορμό της κυβέρνησής του, αφού προηγουμένως εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Επανέλαβε δε ότι ακόμη κι αν πετύχει αυτοδυναμία, θα επιδιώξει συναινέσεις, αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, οι συνεργαζόμενες δυνάμεις πρέπει να είναι «μεταρρυθμιστικοί επιταχυντές».

Μετωπική

Η στρατηγική της μετωπικής που ακολουθεί η Πειραιώς με την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αφήνει πίσω το δικό της αφήγημα και την ανάδειξη των μετώπων της καθημερινότητας. Τυχαία δεν ήταν ούτε η χθεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), λίγα 24ωρα αφότου ανακοίνωσε στο πλαίσιο της πρότασής του για τη διανομή του υπερπλεονάσματος εκπτώσεις για όλους τους υπόχρεους ΕΝΦΙΑ με έμφαση στους φτωχότερους. Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο κυβερνητικό του πρόγραμμα έχει δεσμευθεί για μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, 20% τον πρώτο και 10% τον δεύτερο χρόνο με στόχο ο φόρος ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ και να προσεγγίσει τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, προτάσεις με τις οποίες συμφωνεί η ΠΟΜΙΔΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή